CUMHURİYET ALANINDAKİ KUTLAMALAR MUHTEŞEM OLDU


 TARSUS HABER- Tarsus'ta 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları   renkli  görüntülere sahne oldu.

28 Ekim’de Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve ardından istiklal marşının söylenmesi ile başlayan kutlamalar 29 Ekim sabahı Tarsus Hükümet konağında devam etti. Sabah Kaymakamlık binasında kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ve Garnizon komutan vekili  Üst teğmen Kürşat Can ,  protokol mensupları, sivil toplum kuruluşları ve halkla bayramlaştı.

Tarsus'ta Cumhuriyet bayramı kutlamalarına daha sonar Üçgençarşı’da Atatürk anıtının bulunduğu Cumhuriyet meydanında devam edildi. Burada saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra  Kaymakam ve beraberindekiler, halkın ve öğrencilerin, Muharip Gazilerin, Kuvayi  Milliyecilerin bayramını kutladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Kadir Sertel Otcu yaptı. Otcu,  Cumhuriyetin önemine değinerek “Büyük önder Atatürk’ün dediği gibi Cumhuriyet fazilettir. Cumhuriyet, bir ülkenin yönetimi için yegane yönetim biçimidir. Cumhuriyeti kuran Aziz Atatürk ile iftihar ediyoruz. Yeni bir cumhuriyet bayramında hepimiz el ele vererek onurlu bir şekilde bayramımızı kutluyoruz. Hepimiz Atatürk ve silah arkadaşlarının kurarak bizlere emanet etiği bu cumhuriyette, bu vatanda geleceğe güvenle bakıyoruz. Cumhuriyeti kuran Atatürk  ve silah arkadaşları ile bu uğurda canlarını feda eden kahramanları saygıyla anıyoruz” dedi.

Kutlamalar çerçevesinde değişik okullardan öğrenciler günün anlamına uygun şiirler okudular. Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen çeşitli sportif etkinliklerde derece alan öğrenci ve takımlara protokol mensupları tarafından kupa ve madalyalar verildi.

Ardından okulların öğrencilerinin hazırlığı  müzikli ve sportif gösteriler sunuldu. Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi de güzel bir gösteri sunarken, minik jimnastikçiler ise bol bol alkış aldı. Bu arada Tarsus Anaokulunun minik öğrencilerinin hazırladığı mini piyes sahnelendi. 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder