TARSUSLU BU AİLE PERİŞAN OLDU


TARSUS HABER-  Tarsus’tan  Irak’a çalışmak üzere giden Çelik Montaj Ustası İbrahim Aslan, Irak polisi tarafından ikametgah gösteremediği gerekçesi ile  tutuklandı.

5 Mayıs 2021 günü Kuzey Irak’ın Necep kentine çalışmak üzere Tarsus’tan ayrılan 50 yaşındaki İbrahim Aslan, 25 Ağuatos’ta Kerkük’te yapılan kontrolde ikamet eksikliği nedeniyle Kerkük polisi tarafından göz altına alınarak tutuklandı.

İki çocuk babası İbrahim Aslan’ın 50 yaşındaki eşi Aile Aslan ise bir aydan fazladır haber alamadığı kocası için baş vurmadığı yer kalmadı.

Aliye Aslan, kocam için Kerkük ve Musul konsolosluklarına baş vurdum, şirketi defalarca aramama rağmen eşim İbrahim Aslan’dan haber alamıyorum diyerek devlet yetkililerinden yardım istedi.

Bir aydır her gn göz yaşı dökerek merak içinde bekleyen Aliye Aslan’ı ise komşuları evinde yalnız bırakmayarak moral vermeye çalışıyorlar.

Evli ve iki çocuk babası İbrahim Aslan’dan gelecek mutlu haberi bekliyorlar.

Aliye Aslan (eşi) yaptığı açıklamada, Eşim İbrahim Aslan beş aydır Irak’ta çalışıyordu. En son 25 Ağustosta. Necep’ten Süleymaniyeye geçerken Kerkükte tutuklandı. Bana sadece ben Kerküktye otorum iznimden dolayı tutuklandım. 25 ağustostan beri haber alamıyorum. Tabi konsolusluklara baş vurduk, Erbil ve Musul konsolosluğuna, Şirketle iletişim içerisine girdik, Erbil konsolosluğu zaten hiç cevap vermiyor telefonlara, biz Musul Konsolosluğu ile Kerkük’e baktığı için Musul Konsolosluğu ile iletiş içindeydik. Erbile geçtikten sonra Musul konsolosluğu bizim işimiz değil, Erbil bakacak dedi. Fakat Erbil’lede iletişim kuramadığımız için eşimle 25 Ağustostan beri iletişim kuramıyoruz, eşim kayıp, yani konsoloslukta bilmiyor şirket yetkilileri de bilmiyor, en son telefonla görüştüm dedi.

Abi Erdal Aslan ise Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz derken şunları kaydetti.

“Kardeşim İbrahim Aslan’dan bir aydır haber alamıyoruz. Hayatından endişe duyuyoruz, tüm devlet büyüklerimize arz ettiğimiz halde henüz hala bir haber alamadık, kendilerinden yardımlarını bekliyoruz özellikle Cumhurbaşkanımızdan’ dedi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder