TARSUS BELEDİYESİ’NDEN 23 ORMAN İÇİ KÖYE SU TANKERLERİ BAĞIŞLANDI

 

Tarsus Belediyesi, orman yangınlarını önleme çalışmalarına destek olmak amacıyla 23 orman içi köye konuşlandırmak üzere Orman Bölge Müdürlüğü'ne su tankeri bağışında bulundu.

“Orman yangınları ile mücadele kapsamında belediye olarak üzerimize düşenin her zaman için daha fazlasını yapmaya hazırız” diyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Ülkemizde son dönemlerde artan orman yangınları bizleri derinden yaralamıştır. Bizler de belediye olarak bu yangınlara dur demek ve yangınlara önlem olabilecek çalışmalara destek olabilmek amacıyla Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladık. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz öncülüğünde yürütülen çalışmalar kapsamında aldığımız tam teşekküllü su tankerlerini 23 orman içi köyün olduğu, özellikle yangına hassas noktalara konuşlandırılmak üzere Orman İşletme Müdürlüğü'ne teslimini gerçekleştirmek için hazırladık. Teslimini önümüzdeki günlerde yapacağımız su tankerlerinin yangın söndürme ekiplerinin bulunduğu noktalarda yangın söndürme çalışmalarında büyük kolaylık sağlayacağı ve orman yangınlarını en aza indirilmesinde etkisinin büyük olacağı kesindir" dedi.

Orman yangınlarında sadece ağaçların değil toprağın da bir canlı olduğunu ve yangınlarda canlılığını kaybettiğini, sürdürülebilir bir doğa için daha dikkatli olmamız gerektiğini dile getiren Başkan Bozdoğan, “Toprağımızı, ormanlarımızı, içinde barındırdığı canlıları ve suyumuzu korumamız gerekiyor. Belediye olarak bu alanda katkılarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder