TARSUS BELEDİYESİ TARIM AKADEMİSİ'Nİ HAYATA GEÇİRİYOR

 


Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın  “Tarım Akademisi” projesi de hayata geçiyor.

Belediye bünyesinde kurulacak Tarım Akademisi üretimden pazarlamaya, zararlılarla mücadeleden kooperatifçiliğe kadar birçok alanda eğitimler verecek.

Tarsus Belediyesi’nde, Tarsus’un tarımsal potansiyeline katkı yapacak ‘Tarım Akademisi-Okulu’nda ilk ders Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan koordinatörlüğünde yapıldı.

 Önümüzdeki süreçte hayata geçecek Tarım Akademisi'nde görev alacak belediye personeline Tarsus’un güncel ve gelecekte karşılaşabilinecek olası tarım sorunları ve çözüm önerilerine yönelik izlenecek yöntemler konusunda ilk bilgiler Prof. Dr. Erhan Akça tarafından aktarıldı.

 Derste katılımcılara Tarsus’ta tarımsal üretimde kooperatifçilik, vergiler, tarımsal mücadele, yeni ürünler ve pazarlama konusunda da bilgiler verildi.

 Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Tarım Akademisinin amacının çiftçilerin günümüzde ve gelecekte üretimlerini en iyi düzeyde sürdürmelerine katkı sağlamak, refah seviyelerini arttırmak olduğunu ifade etti.

Tarsus Belediyesi bünyesinde bir Tarım Akademisi kurma sözünü seçim sürecinde Tarsuslu çiftçilere verdiğini kaydeden Bozdoğan, “Verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin huzuru içindeyim. Umut ediyorum ki bu akademi çalışkan Tarsus çiftçisine üretimin ve pazarlamanın her aşamasında katkı verecektir” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder