MUHTARLAR, KAYMAKAM VE STK BAŞKANLARI İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Tarsus’ta, Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar  Derneği üyeleri,  kaymakam ve  bazı sivil toplum kuruluşlarının  başkanları ile kahvaltıda buluştu.


Şelale yolu üzerindeki Otantik Yıldırımlar Restaurantta düzenlenen  kahvaltılı buluşmaya kaymakam Kadir Sertel Otcu,  TÜED Genel merkez mali sekreteri ve Tarsus Şube başkanı Ömer Kurnaz, Ankara Tarsuslular Derneği başkanı (TADER) Semih Özsu, Adana Tüm Muhtarlar Derneği başkanı Ata Ürün, Mersin Muhtarlar Derneği başkanı Ali Görgen, Mersin Yenişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Adnan Giray Atilla ve Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği başkanı Mustafa Naci  Güllü ve bazı köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Açılışta konuşan Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar  Derneği Başkanı M. Naci Güllü, muhtarlık müessesinin önemli bir kurum olduğunu belirterek, zaman  zaman Kaymakam ve STK’larla bir araya gelerek hem sorunları irdelediklerini, hem de birlik beraberlik ve kaynaşmayı artırdıklarını söyledi.  Güllü “Biz Muhtarlar,  Devlet ile millet arasında köprü vazifesi görüyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan TÜED Genel Merkez Mali sekreteri ve Tarsus Şube başkanı Ömer Kurnaz,  muhtarların çok önemli bir görev üstlendiğini belirterek, “Bende yıllar önce Tarsus İsmetpaşa mahallesi muhtarlığını yaptım. Şu an muhtar olmasam bile çoğu kişi bana Muhtarım diye hitap eder. Muhtarken de TÜED  Genel merkezinde iken de hep muhtarlarımızla ve  Kamu kurum ve kuruluşlarının başkanları ile protokol mensupları ile hizmet için iyi ilişkiler içinde oldum.” dedi.

Ankara Tarsuslular Derneği başkanı (TADER) Semih Özsu ise,  kendilerinin Ankara’da Tarsus’un bir dost kapısı olduklarını, Tarsus’tan halk içinden yada Muhtarlar aracılığı ile üniversiteyi kazanmış  gençlerin başkente gelişlerinde destek olduklarının altını çizdi.

Kaymakam Otcu ise konuşmasında “Muhtarlar Demokrasinin mihenk  taşlarıdır, demokrasinin olmazsa olmazıdır ve muhtarlar  parti amblemi olmadan halk tarafından doğrudan seçilmiş kişilerdir. Bu da ayrı bir önem arz etmektedir. Pandemiden önce sizlerle  belli aralıklarla toplantılar yapıyor ve sorunları dinliyorduk. Pandemi nedeniyle biraz ara verildi. İnşallah Ekim ayından itibaren muhtarlarımızla sık sık bir araya gelip sorunlarını konuşup çözüm yolları arayacağız” dedi.

Otcu, Tarsus’un büyük bir kent olduğunu ve artık il olmayı çoktan hak ettiğini belirterek “İnşallah inanıyorum ki, Tarsus il olacaktır. Tarsus il olmayı  fazlasıyla hak ediyor.” diyerek devletin Tarsus’a yaptığı yatırımlardan bahsetti ve muhtarların her zaman yanlarında olduklarını, bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Dernek başkanı Güllü, katılımcılara ve kaymakam Otcu ile STK başkanlarına teşekkür etti.

 

 

 


0 Yorumlar

Yorum Gönder