TARSUS BELEDİYESİ KENT MOBİLYALARI GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

 

TARSUS HABER-Tarsus Belediyesi kent mobilyalarını kendi olanaklarıyla üretmeye ve kentin ortak kullanım alanlarına yerleştirmeye devam ediyor. Piyasadaki firmaların 5 bin lira bedel biçtikleri bir ahşap masa ve oturma grubunu Tarsus Belediyesi ustaları daha düşük bir maliyetle halkın bütçesine hitap edebilecek fiyatlarla üretti. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, gösterişten uzak ama estetik, kullanışlı, ahşap ürünleri kentin her yanına yayacaklarını söyledi.

Tarsus Belediyesi başta parklar olmak üzere kentteki ortak kullanım alanlarında hizmete sunulan kent mobilyalarını dışarıdan almak yerine kendi bünyesinde üretiyor. Böylece kaliteli ve kullanışlı ürünler düşük maliyetlerle kente kazandırılıyor.

Belediyenin ürettiği ahşap ürünler hem estetik hem kullanışlı olmasıyla dikkat çekiyor. Tarsus Belediyesi oturma gruplarının yanı sıra çocuk oyun gruplarını, kuş yuvalarını da kendi atölyesinde üretiyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kent mobilyaları için fiyat araştırması yaptıkları sırada bir masa ve oturma grubu için özel firmanın 5 bin lira fiyat çıkardığını, aynı ürünü Tarsus Belediyesi ustalarının 250 lira maliyetle ürettiğini söyledi.

Bozdoğan, “Kent mobilyalarını öyle bir yaymalıyız ki bizim yaşlılarımızın, çocuklarımızın parklarda rahat oturabileceği, gösterişten uzak ama estetik bu değerleri ortaya koymalıyız” dedi.

Parklarda ve ortak kullanım alanlarında plastik malzeme değil ahşap malzeme kullanacaklarını ifade eden Bozdoğan, “Artık ahşapta bu işin devamını getireceğiz. Tarsus halkının kafası kesinlikle rahat etsin. Çünkü olaya bakış açısını biraz değiştirmek zorundayız. Örneğin site yapılıyor sitenin yan tarafında oturacak bir kanepe bile yok. Bunları başarmak o kadar zor da değil. Ve bunun çok büyük bir maliyeti de yok. Bunu yapanlar bizim işçilerimiz. Çamalan’da yaptık. Tarsus Belediyesi bu ürünleri dışardan almayacak” diye konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder