BÜYÜKŞEHİR, GAZİPAŞA MAHALLESİ’NİN ALTYAPI SORUNLARINI BİR BİR ÇÖZÜME KAVUŞTURUYOR


 TARSUS HABER- MERSİN HABER- Mersin Büyükşehir Belediyesi, asfalt atağını birçok noktada sürdürüyor. Tarsus’un dezavantajlı mahalleleri arasında yer alan ve onlarca yıldır altyapı konusunda sıkıntılar yaşayan Gazipaşa Mahallesi’nin sorunları bir bir çözülüyor.

 

Göreve geldiği günden bu yana mahallelerin uzun yıllardır yaşadıkları altyapı sıkıntılarını öncelik sırasına göre ortadan kaldıran Başkan Vahap Seçer’in, Tarsus merkez Gazipaşa Mahallesi’ne hizmetleri devam ediyor.

 

Gazipaşa Mahallesi giriş kısmından geçen Gazipaşa Bulvarında yapılan kapsamlı bakım ve ardından mahalle içindeki yağmursuyu tahliye sisteminde yaşanan problemleri giderilip, bazı noktalarda içme suyu borularının değiştirilmesinden sonra şimdi de asfalt öncesi hazırlık faaliyetleri başladı. 

 

Tarsus’un batı kısmında yer alan ve nüfusu her geçen gün artan Gazipaşa Mahallesi’nin ana arteri konumundaki Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol yapım ve onarım ekipleri tarafından, asfalt öncesi hazırlık işlemleri uygulanıyor.

 

Yaklaşık 950 metre uzunluğunda bulunan cadde ki bozuk asfalt, freze makinesi marifetiyle söküldü. Büyükşehir ekipleri, zeminde revize işlemlerinin ardından, önümüzdeki günlerde caddenin tamamını sıcak asfalt ile kaplayacak.

 

Yol çizgilerinin de çekileceği Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nin ulaşım altyapısının kalitesi arttırılarak, güvenli geçiş yapılır duruma getirilecek.

 

BİRÇOK MAHALLEYE HİZMET

Büyükşehir Belediyesi Tarsus’ta kırsal mahalle grup yollarının yanı sıra geçtiğimiz aylarda merkezde Mithatpaşa Mahallesi Tataristan Caddesi, Anıt Mahallesi Zafer Caddesi, Duatepe Mahallesi Adile Hala Caddesi, Eski Ömerli Mahallesi İstiklal Caddesi’nde tamamen asfalt ve kaldırım yenileme hizmetlerini yerine getirmişti. Büyükşehir Belediyesi’nin Yenice’de sürdürdüğü Atatürk Caddesi, Sıtkı Baba Caddesi ve Uğur Mumcu Caddelerindeki çalışmalar ise bitme aşamasına geldi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder