MERSİN AYDINCIK BARAJI’NDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

 

DSİ Mersin iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Mersin ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Mersin Aydıncık Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen Baraj'da enjeksiyon imalatları tamamlanmış olup depolanacak su ile 2 bin 650 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır.

Projenin önemli aşamalarından birisi olan önyüz beton imalatları da bugün itibariyle tamamlanmıştır. Bu Baraj sayesinde Toros Dağlarında karların erimesi ile oluşan ve bugüne kadar Akdeniz'e dökülen sular depolanarak Mersinli çiftçilerimizin hizmetine sunulmuş olacaktır.’ dedi. Gövde dolgusu, önyüz betonu, dolusavak, su alma yapısı, enjeksiyon, ulaşım ve relokasyon yolu çalışmalarının tamamlandığını’ ifade eden Genel Müdür Yıldız, ‘2021 yılı sonunda su tutmayı hedeflediğimiz Barajda, dipsavak cebri boru, vana odası ve parapet duvarı çalışmalarına devam edilmektedir. Temelden yüksekliği 46 metre ve su depolama kapasitesi 1,590 milyon m3 olan Mersin Aydıncık Barajı’nın tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 4 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir’ dedi.

 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder