YENİCE’DE YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI

 

Mersin Haber/ Merkez ilçelerdeki birçok cadde ve bulvarda yenileme faaliyetlerini tamamlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur’dan Tarsus’a kadar kırsal ilçelerde de yol düzenleme atağını sürdürüyor. Büyükşehir, trafik akışının güvenli şekilde sağlanması için cadde ve bulvarlar üzerinde yıpranan zeminleri sökerek yenilerken, yayaların uygun kullanımı için de kaldırım yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Yenice’de yenileme çalışması başladı

Mersin’in en doğu sınırını oluşturan Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’nde yer alan 2 bin 700 metre uzunluğundaki Atatürk Bulvarı’nda Büyükşehir Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri tarafından yenileme çalışması başlatıldı.

Yenice’nin Tarsus yönü girişinden başlayıp, Adana istikameti çıkışına kadar uzanan ve trafik akışının yoğun olduğu Atatürk Bulvarı üzerinde yıpranan kaldırım ve refüj taşlarının sökümü gerçekleştiriliyor. Ekipler, yıpranan yol zeminini de kazıyarak yenileyecek.

Yeniden kaldırım döşeme faaliyetinin başladığı çalışma kapsamında yıpranan yol zeminine söküm işleminin ardından revize ve sıkılaştırma uygulaması da yapılacak. Refüj taşlarının da yenilenmesinin ardından yol düzenleme işlemi yapılacak.

Uğur Mumcu Bulvarı da yenilenecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından Yenice Atatürk Bulvarı’ndaki çalışmanın ardından mahalle içerisinden kuzey-güney doğrultusunda geçen Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde de kaldırım ve yol yenileme işlemi yapılacak.

0 Yorumlar

Yorum Gönder