ÜRETİCİ KADIN STANTLARI TARSUS’TA BİR KEZ DAHA KURULDU

Tarsus Haberleri/ 
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kadın emeğini kazanca dönüştürmeye devam ediyor. Kadınların aile ekonomilerine destek olunmasına köprü olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde üretici kadın stantlarını bir kez daha Tarsus’ta kurdu. 

 Tarsus kent merkezinde yemyeşil ortamı ile uğrak yerlerden biri olan Kültür Park içerisinde açılan stantlarda, el işinden yöresel yiyeceklere, hediyelik eşyadan duvar süslerine kadar ürünleriyle yer alan 100 kadın üretici ürünlerini satma olanağı buluyor. Stantlarda kadınların el emeği göz nuru var Kadın emeğini önemseyen ve bugüne kadar kadınlara yönelik onlarca projeyi hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in desteklediği üretici kadın stantları, diğer ilçelerde olduğu gibi Tarsus’ta da yoğun ilgi görüyor. Böylece, tüketicilerin de yöresel ürünlere uygun fiyatlarla ulaşmasına olanak sağlanıyor. Çok çeşitli ürünlerin satıldığı stantlar vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Pandemi kurallarına azami özen gösterilen ve birçok noktasında hijyen ürünlerinin bulunduğu stant alanında vatandaşlar hem güvenli alışveriş imkanı buluyor hem de doğal ortamda keyifli vakit geçiriyor. 

Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ali Boltaç da stantları ziyaret ederek üretici kadınlara ‘hayırlı işler’ diledi. “Hepsini kendim tamamen doğal malzemelerle üretiyorum” Kadın üreticilerden Yağmur Pekuz, evde kendi imkanlarıyla mum ürettiğini belirterek, “Hepsini kendim tamamen doğal malzemelerle üretiyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür etmek istiyorum. Biz kadınlara bu şekilde destek olduğu için, bu şekilde yardımcı olduğu için” dedi.

 “Onlar olmasaydı, şu an biz burada olmazdık” Sıkma yaparak ev ekonomisine katkı sunduğunu belirten Seçil Aksan, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini, “Kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Bize böyle bir katkıda bulunduğu için, düzenlediği, hazırladığı için. Onlar olmasaydı, şu an biz burada olmazdık, böyle bir imkan sağlanmazdı” sözleriyle ifade etti. Doğal ürünleri satarak gelir sağladığını söyleyen Birgül Tire Şahin de “Buradaki gördüğünüz bütün ürünlerin hepsi kendim el emeğim. Kendim yapıyorum, doğaldır, organiktir. Hepsi birer birer elimden geçiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Vahap Bey’in bize vermiş olduğu imkanlardan dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder