TARSUS’UN SORUNLARINI ÇÖZECEK MASTER PLANI HAZİRAN’DA TAMAMLANIYOR

 

Tarsus Haberleri/ Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’le birlikte Tarsus’un cadde ve sokaklarını gezdi, vatandaşlarla sohbet etti. Başkanların gezisinde, haziran ayında tamamlanacak master planının ayrıntıları sahada değerlendirildi, cadde ve yol çalışması yapılacak yerler yerinde incelendi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Master planında yer alan yolları, caddeleri görünce sadece bir belediye başkanı olarak değil, bir Tarsuslu olarak çok mutlu oldum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’un trafik sorununu çözmek amacıyla başlattığı master planı çalışmasında sona geldi. Planın haziran ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’un geleceği açısından önem taşıyan plana son hali verilmeden önce sahaya indi, master planının ayrıntılarını sahada değerlendirdi, cadde ve yol çalışması yapılacak alanlar yerinde incelendi. Başkanlar, planın ayrıntıları hakkında ilgili bürokrat ve uzmanlardan bilgi alırken gezdikleri mahallelerdeki esnafla ve vatandaşlarla da sohbet etti.

Geziye her iki belediyedeki uzmanların ve bürokratların yanı sıra belediye meclisi üyeleri ve CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal’da katıldı.

İnceleme gezisinin ardından bir açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Tarsus'un şehir merkezindeki trafik sorunlarını çözmeye yönelik, otopark sorununu çözmeye yönelik değerlendirmeler yaptık. Tarsus değerli, önemli, stratejik bir ilçemiz, Mersin’imizin de en büyük ilçesi. Şehre yapacağımız dokunuşlarla, tabi ki bu dokunuşların da çağdaş şehircilik prensipleri çerçevesinde olması gerekiyor, güzel bir çalışma yapıldı. Umut ediyorum kısa süre içerisinde çok önemli çalışmalarımız sonuçlanacak ve vatandaşlarımız da bunun neticesini, memnuniyetini görecek” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan da, “Vahap Başkanımız Haziran ayında bu kentin master planının ortaya çıkacağını söyledi çok mutlu oldum. Gelecekte de zaten bu kentin hani bir ileri aşamaya gitmesindeki en büyük sorun zaten master planı. Bu konuda kendilerine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten de bu kentin kimliğinde kaldırımların, özellikle de yolların çok büyük bir önemi var. Yapılacak yolları, caddeleri görünce sadece Tarsus Belediye Başkanı olarak değil, bir Tarsuslu olarak, bu kentte yaşayan bir insan olarak çok mutlu oldum” ifadelerini kullandı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder