Minik Yürekler Tohum Toplarını Arılar İçin Doğaya Bıraktı


 

Tarsus Haber- Pir ömerlide Minik eller tohumları gelecek için doğaya bıraktılar, arısız geleceğin felaket olacağına dikkat çektiler. Mersin’de, ‘biz arıyız’ hareketini, ‘20 Mayıs Dünya Arı Günü’nde’ başlatan sivil toplum kuruluş temsilcileri ve arıcılar, minik yüreklerin oluşturduğu tohum toplarını doğayla buluşturdu.

 Pirömerli de, lavanta bahçesinde minik yürekler kendileri küçük yaptıkları hareketin büyük olduğu, ‘ biz arıyız hareketini’ başlattı. Önceden hazırladıkları tohum toplarını alan çocuklar lavantaların arasında geçerek, tohumları ormanla buluşturdu.

-Arıların nüfusunun giderek azaldığına dikkat çeken Mersin Arıcılar Birlik Başkanı Adem Kurt, “20 Mayıs Dünya Arı gününde, çocuklarımızla birlikte farkındalık yaratmak istedik. Arılar ney yazık kimyasal ilaçlar ve atılan ilaçlar ve zirai ilaçlar nedeniyle ciddi bir şekilde zehirlenmekte. Maalesef arı neslinim gelecekte tükenmesiyle karşı karşıya kalma durumumuz var” diye konuştu.

Çocukları, iyi bir gelecekle karşılaşmaları için bu harekete dâhil olduklarını ifade eden annelerin ise mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Doğa büyük önem verilmesi gerektiğini ifade eden Gökçe Çay, “ Ben bir anne olarak bu tarz etkinliklerde, kendi çocuklarım başta olmak üzere diğer çocuklarla berber olmak üzere, doğaya öneminin ne kadar büyük bir şey olduğunun, neler katabileceklerinin sofralarına gelen yiyeceklerin nasıl oluştuğunu, kıymetlerinin nasıl bilmesi gerektiğini öğretmek için bu etkinlikte farkındalık yaratmış olduk bu etkinlikte” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder