ARATOSTAN SEMPOZYUM


 Tarsus haberleri- Aratos Tarih, Felsefe, Kültür ve Sanat Dergisi/Aratos Kültür Sanatevi etkinliÄŸidir. Sempozyum organizasyonu aÅŸağıda belirtilen isimlerin sorumluluÄŸunda gönüllü çalışan bir ekip tarafından yürütülmektedir. 2021 yılının sempozyum ana teması “GÖÇ SOSYOLOJÄ°SÄ°” olarak belirlenmiÅŸtir. Göç konusunda çalışan sosyologlara ve tarih araÅŸtırmacılarına çaÄŸrımızdır. Bildiri özeti göndermek için son tarih 15 Ekim 2021'dir.

PROF. DR. CAVÄ°T ORHAN TÃœTENGÄ°L 3. SOSYOLOJÄ° ARAÅžTIRMALARI

SEMPOZYUM ÅžARTNAMESÄ°

1. Organizasyon: Aratos Tarih, Felsefe, Kültür ve Sanat Dergisi/Aratos Kültür Sanatevi etkinliÄŸidir. Sempozyum organizasyonu aÅŸağıda belirtilen isimlerin sorumluluÄŸunda gönüllü çalı-ÅŸan bir ekip tarafından yürütülmektedir. 2021 yılının sempozyum ana teması “GÖÇ SOSYOLO-JÄ°SÄ°” olarak belirlenmiÅŸtir.

Aratos Dergisi’nin ve Aratos Kültür Sanatevi’nin resmi ve güncel duyuruları ile tüm ileti-ÅŸim bilgileri www.aratosdergisi.com sitesinde belirtildiÄŸi gibidir. (Sayfa güncellendiÄŸi için bura-daki iletiÅŸim bilgileri esastır)

2. KonuÅŸmacı katılımı: Aratos Dergisi’nin ve Aratos Kültür Sanatevi’nin düzenlediÄŸi, “Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil Sosyoloji AraÅŸtırmaları Sempozyumu” etkinliÄŸine konuÅŸmacı olarak katılmak isteyen kiÅŸiler, aÅŸağıda yer alan “Bildiri Gönderme Kuralları”nda belirlenen yön-temlere göre bildiri özetlerini Aratos Dergisi’nin organizasyon ekibine iletirler. Bildiriler, ilgili ÅŸartnamede yer alan “Bilim Kurulu”nca deÄŸerlendirilir. Yapılan deÄŸerlendirme sonucunda bildiri özeti göndermiÅŸ kiÅŸilerden etkinliÄŸe katılması uygun görülenler ile iletiÅŸime geçilerek etkinlik programı oluÅŸturulur. KonuÅŸmacılar herhangi bir engelle karşılaÅŸtıklarında etkinliÄŸe katılamaya-caklarını bildirmelidir. Aratos Dergisi’nin sempozyum etkinliklerine katılmak için hiçbir konuÅŸ-macı ücret ödemez; ancak konaklama ve ulaşım masrafları -aksi belirtilmedikçe- konuÅŸmacıya aittir.

3. Bildiri gönderme: İlan edilen tarihler içerisinde sempozyuma konuşmacı olarak katıl-mak isteyen kişinin e-posta yolu ile bildiri özeti göndermesi gerekmektedir. Bildiri özeti şunları içerir: (a) Bildiri başlığı, (b) Bildiriyi sunacak kişinin/kişilerin ad, soyad, ünvan, kurum, e-posta ve telefon bilgileri, (c) Özgeçmiş ve bir vesikalık fotoğraf (d) Bildirinin içeriğinin özeti (e) Ko-nuşma yöntemi (Metin okuma/Serbest konuşma/PPT slayt kullanımı). (f) Sempozyuma en fazla 2 poster bildiri kabul edilir. (g) Bildiri metni, Times New Roman yazı tipi, 12 punto yazı boyutu, 1,5 satır aralığı ve 2,5 cm kenar boşlukları ile 1 cm satır başı olmalı ve 4000 sözcüğü geçmeme-lidir. Gönderilecek bildiri özeti ise en fazla 1000 sözcükten oluşması beklenmektedir. (h) Bildiri-ler, en geç 15 Ekim tarihine kadar gönderilmeli/teslim edilmelidir. (ı) Değerlendirme Kurulu, sunulmaya değer bildirileri 15 Kasım tarihinde açıklayacaktır.

4.Bildirini sunumu ve yayınlanması

Bildiriler, her disiplinden ve her eğitim seviyesinden dinleyicilere açık olduğundan ko-nuşmacıların akademik bir dil kullanmamaya, yalın bir anlatıma özen göstermeleri gerekmekte-dir. Konuşmacıların bildiri tam metni, bir sonraki yıl için kitap olarak yayınlanacaktır.

5. Program ilanı: Sempozyum programı www.aratosdergisi.com sitesinde yayınlanarak ilan edilir. En güncel ve geçerli bilgiler www.aratosdergisi.com sitesinde bulunacaktır. Program ilan edildikten sonra Aratos Dergisi, yer, tarih, vd. konularda herhangi bir değişiklik yapma hak-kını saklı tutar.

6. Dinleyici katılımı: Aratos Dergisi Kültür Sanatevi’nin tüm etkinlikleri herkese açık ve ücretsizdir. Dinleyici olarak katılmak isteyenler etkinlik alanında ilgili formu doldurarak etkinli-ÄŸe kayıt yapmış olur.

7. Ä°ptal: OlaÄŸan dışı nedenlerle iptal olan ya da tarihi deÄŸiÅŸtirilen etkinliÄŸin tüm sorumlulu-ÄŸu Aratos Derisi’ne aittir. Ä°ptal olan etkinliÄŸe önceden kayıt yapmış dinleyici katılımcılara tarih ve yer deÄŸiÅŸikliÄŸi, e-posta ve sosyal medya aracılığıyla duyurulur.

8. Katılım belgesi: Aratos Dergisi Kültür Sanatevi, konuÅŸmacılara, katıldıkları ve katkıları için “Katılım ve TeÅŸekkür belgesi” düzenleyecektir.

Düzenleme Komitesi adına

Prof. Dr. Deniz Tütengil Mazlum

Doç. Dr. Zehragül Aşkın

Uğur Pişmanlık

0 Yorumlar

Yorum Gönder