Akdeniz Belediye Başkanı GÜLTAK; “27 MAYIS 1960 DARBESİ, TÜRK DEMOKRASİ TARİHİNDE KARA BİR LEKEDİR”

 Başkan Gültak; ‘27 Mayıs 1960 Askeri Darbesi’nin 61’inci yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada; “27 Mayıs  1960 Askeri Darbesi, ülkemiz demokrasi tarihi açısından kara bir lekedir. Başbakanımız Adnan Menderes ve iki   bakanının; sözde bir mahkeme kurularak, sözde bir yargı kararı verilerek idam edilmeleri asla kabul edilemez”  dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayı ikinci birleşim toplantısında söz alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, 27 Mayıs 1960 yılında gerçekleştirilen askeri darbe sonucu asılarak idam edilen Başbakan Adnan Menderes ile Bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın vefatlarının 61’inci yıldönümü nedeniyle bir konuşma yaptı. Sözlerine; “1980 Darbesi’ni gördüm, 28 Şubat’ı tüm şiddetiyle yaşadım. E-Muhtırada İl Başkanı idim, dimdik durduk Mersin’de” diyerek başlayan Başkan Gültak;

“Üstüne, FETÖ’cülerin yaptığı darbe girişiminde de sabaha kadar silahıyla nöbet tutan bir kardeşiniz olarak, tüm darbecileri, vesayetçileri, cuntaları, PKK, FETÖ, Hizbullah, DEAŞ… Adı ne olursa olsun tüm terör örgütlerini kınıyorum. Hala bunların uzantıları son dönemde de operasyonlarına devam ediyor. Son günlerde de bazı mafya bozuntuları eliyle, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve yöneticileri yıpratılmak isteniyor. Ama o Türkiye geride kaldı. FETÖ’cülerin yapmış olduğu hain darbe girişiminde, insanlarımızın sokağa nasıl indiğini bütün dünya gördü” ifadelerini kullandı.

“27 Mayıs 1960 darbesi, demokrasimize sürülmüş kara bir lekedir”

Başbakan Adnan Menderes’in; 27 Mayıs 1960 Darbesi ile sözde bir mahkeme kurularak, sözde bir yargı kararı verilerek yol arkadaşlarıyla idam edilmesinin kabul edilemeyeceğinin altını çizen Başkan Gültak; “Bunun kadar kara ve haince bir karar olamaz. Lanet olsun böyle kararlara! İşte bu yüzden tüm dünyaya bunu haykırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, geçmişi ile birlikte üç kıtaya hükmetmiş, adalet sağlamış, bütün din ve mezhepleri serbest bırakmış, herkese özgürlük tanımış şanlı tarihi ile buradadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, muasır medeniyetler yolunda hızla ilerliyoruz. Dolayısıyla, bu kara tarihi kınıyor ve lanetliyoruz. Rahmetli Başbakanımız Adnan Menderes ve yol arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum. O’nun gibi Cumhuriyetimizin ilk gününden bugüne dek demokrasi için savaşmış, şehit olmuş tüm kardeşlerimize rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

“Ülkemizi karıştırmak isteyenler, karşılarında tüm milletimizi bulur”

Sözlerini; “Buradan herkese sesleniyoruz. Biz, bayrağımız, cumhuriyetimi, toprağımız için ölmeye hazırız” ” diyerek sürdüren Başkan Gültak; “Hiç kimse ülkemizi karıştırmaya gelmesin. Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında büyük bir millet vardır. Bizimle oynamayın, onlarsanız karşılığını alırsınız. Siyasi düşüncelerimiz, ideolojilerimiz, dünya görüşümüz, dilimiz, mezhebimiz farklı olabilir. Ama bütün bu insanların yegâne kutsallarından bir tanesi de bayrağı ve cumhuriyetidir. O yüzden mesele bayrak, toprak ve cumhuriyet olduğunda hepsi bir araya gelir ve şer odaklarını dışarıya atarlar” dedi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder