TARSUS’TA 1 MAYIS KUTLAMASI YAPILDI


Tarsus Haber/ 1 Mayıs Tertip Komitesinin açıklaması Tarsus ta da yapıldı.

Demokrasi Güçleri Tarsus'ta 1 Mayısı kutluyor. Aralarında CHP var, Eğitim-Sen var, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği var, Eğitim İş ilk defa eğitim Sen ile yan yana durdu. Yarenlikte toplanan grup özetle şu açıklamayı  yaptı:’’Türkiye’nin dört bir yanında 1 Mayıs  Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü için yan  yanayız. Yasaklara rağmen, baskılara rağmen  umudu büyütüyoruz. Her gün 1 Mayıs her  yer 1 Mayıs diyoruz''

 

Yarenlikte toplanan grup özetle şu açıklamayı yaptı:’’Türkiye’nin dört bir yanında 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü için yan yanayız. Yasaklara rağmen, baskılara rağmen umudu büyütüyoruz. Her gün 1 Mayıs her yer 1 Mayıs diyoruz. Şu çürümüş düzene karşı yeni bir düzen için, yeni bir başlangıç için yan yanayız.

 

On yıllardır dünya halklarına sınırsız bir emek ve doğa sömürüsü, savaşlar, ekonomik kriz, artan eşitsizlik, yoksulluk, işsizlik dışında hiçbir şey sunmayan bu düzen COVID-19 salgınıyla insanlığın geleceğini tehdit ediyor.

 

Dünya kapitalist sisteminin yarattığı eşitsizliklerin ağır sonuçlarını her gün yaşıyoruz. Sağlık hizmetlerinin ve güncel olarak da COVID-19 aşısının bir ticari meta haline gelmesinin bedelini insanlık ağır biçimde ödüyor.

 

Bu koşullar altında Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu 1 Mayıs 2021’de “Yeni bir toplumsal sözleşme ve herkese aşı hakkı” mücadelesini büyütme çağırısı yapıyor

 


0 Yorumlar

Yorum Gönder