ÇEVRE DOSTU CNG’Lİ SARI LİMONLAR MERSİN’DE

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma filosunu güçlendirmek,  vatandaşların hızlı, ekonomik ve konforlu bir şekilde seyahat edebilmesini sağlamak amacıyla alımını gerçekleştirdiği CNG’li çevre dostu Sarı Limonlar’ın ilk partisi geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 2021 Yılı Nisan Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi’nde “İlk parti 22 Nisan’da geliyor” diyerek müjdesini verdiği Sarı Limonlar Mersin’e geldi. Çevre dostu, doğalgazlı otobüslerin ilk partisi olan 30 tanesi, Mersinli vatandaşların ulaşımı rahatlatmak için toplu taşıma filosunda yerini aldı. Otobüsler kısa sürede vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak.

İhalesi 2020 yılının Ekim ayında sonuçlanmıştı

Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından ihalesi 2020 yılının Temmuz ayında yapılan ve Ekim ayında sonuçlanan alımlar kapsamında en uygun teklifi sunarak ihaleyi kazanan KARSAN firması olmuştu. KARSAN yetkilileri, otobüslerin en geç 7 ay içerisinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edileceğini ifade etmişti. Otobüslerin ilk partisi 6 ay içerisinde Mersin’e ulaştı.

Alınacak otobüs sayısı 87’ye çıkarıldı

Mersin trafiğini ve ulaşımını rahatlatacaklarını her fırsatta dile getiren Başkan Seçer, söz konusu otobüs alımlarıyla ilgili inisiyatif kullandı ve iş artışına giderek alınacak 73 otobüsün sayısını 87’ye çıkardı. Bir süre önce katıldığı bir programda otobüsleri oldukça uygun bir fiyata aldıklarını ifade eden Seçer, Sarı Limonlar’ın 22 Nisan’da geleceğinin müjdesini vermişti.  Başkan Seçer süreci, “73 CNG otobüs almıştık. Biz bunları çok uygun şartlarda aldık. Daha önce ihale bitmişti ben kendi yetkimi kullandım, ‘pandemiye giriyoruz, bir duralım’ dedim, iptal ettim. Birkaç ay sonra yine çıktık. Çok uygun fiyata aldık. Şu anda %25, %30, belki %40 daha pahalı. Çok yükseldi fiyatlar. Bu alışveriş karlı oldu. Biz 10 körüklü, 63 normal almıştık. Yasal yetkimi kullandım, iş artışı yaptık %20’lik. Otobüs sayımızı 12 körüklü, 75 standarda çıkardık. Toplam 87 otobüs geliyor” cümleleriyle anlatmıştı.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder