BÜYÜKŞEHİR’DEN SİVRİSİNEK VE LARVAYA KARŞI YOĞUN MÜCADELE


Mersin Büyükşehir Belediyesi, temizleme ve ilaçlama çalışmaları ile sivrisinek ve larvaya karşı yoğun bir mücadele yürütüyor. 

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı İlaçlama Birimi ekipleri, tıkanıklıktan ve durgun su birikintisinden dolayı sivrisinek ve larvaların üreme alanı haline gelen menfezlerde periyodik olarak temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Menfezlerde yürütülen temizleme çalışmalarının yanı sıra mazgal, rögar ve fosseptik çukuru gibi kapalı alanlarda da temizleme ve ilaçlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Menfezlerde tıkanıklığa neden olan atıklar ekipler tarafından arındırılarak, kamyonlarla izinli döküm sahalarına boşaltılıyor. 

 “Menfezlerin açılması sel ve su birikintisi riskini azaltıyor” 


Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Saha Denetim Sorumlusu Bülent Gül Menfezlerde yürüttükleri temizlik çalışmalarıyla su akışını sağlayarak sele neden olacak su birikintisini de en aza indirdiklerini ifade eden Gül, “Menfezlerin açılmasının bir faydası da kış aylarında sel riskini ortadan kaldırmasıdır. Menfezler açık olduğu sürece yağan yağmur suları menfezlerden deniz kanalına doğru akarak şehrimizin çeşitli yerlerinde su birikintisini önlemektedir” diye konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder