“YÖREMİZDEKİ TÜRKÜLERİN HİKAYELERİ" ETWİNNİNG PROJESİ

 


Çamlıyayla Kasım Ekenler Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin “Yöremizdeki Türkülerin Hikayeleri" adlı eTwinning Projesi öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Çamlıyayla Kasım Ekenler Çok Programlı Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Gülnaz Dağıstan’ın kuruculuğunu yaptığı 9 öğretmen ve 32 öğrenci ile yürütülen “Yöremizdeki Türkülerin Hikayeleri" adlı eTwinning Projesinde öğrenciler kültürümüzün özü, halka mal olmuş türküleri ve hikayelerini tanıma fırsatı bulan öğrenciler eTwinning proje çalışmasına yoğun ilgi gösterdiler.

Bu proje ile gençlerimiz Karacaoğlan'dan Nesimi'ye, Dadaloğlu’ndan Yunus Emre, Neşet Ertaş gibi milletimiz için büyük önem taşıyan halk ozanlarının hayatını öğrenip, tarihimize ışık tutan türkülerini dinleyip yorumlama imkanı bulmuşlardır.

Kasım Ekenler Çok Programlı Anadolu Lisesi müdürü Mehmet AĞAR, eTwinning projelerinin öğrencilerin hem motivasyonunu arttırdığını, hem de teknolojiyi kullanabilme becerilerine fayda sağladığını belirtti. 

Projeye büyük destek veren okul Müdürü  Ağar, Pandemi sürecinde başarılı projeler yürüten İngilizce öğretmeni  Gülnaz DAğıstan ve öğrencilerine teşekkür etti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder