KIBRIS BARIŞ HAREKATI VE GAZİLERİMİZ..


20 Temmuz 2020..
Yani  Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. yıl dönümünü hatırlatan tarih..
Hatırlatmak gerekirse..
1974 yılı öncesinde Kıbrıs adasında Türklere zulmedilmesi ve anlaşmalara uyulmaması üzerine Türk Ordusunun barış getirmek için adaya çıktığını biliyoruz. 1974 yılında Türk ordusunun yaptığı çıkarma ile adaya barış ve huzur gelmiştir. Orada savaşan askerlerimizden bugün  Türkiye’nin  ve Mersin’in dört bir yanında, ayrıca Tarsus’ta yaşayan Muharip Gazilerimizle gurur duyuyoruz.
xxx
Kıbrıs, 1974 yılında  bir  Rum adası olmaktan Türk Ordusu sayesinde kurtulmuştur.
 Kıbrıs’ta Rumlara karşı çetin bir mücadele verilmiştir.. Rumlar 1974’e kadar Türk köylerinde katliamlar yapmış, bu katliamları Türk Ordusu adaya çıkarak  durdurmuş ve zafer kazanarak Kıbrıs Türk halkını yeniden özgürlüğüne kavuşturmuştur.
 Kıbrıslı soydaşlarımız ‘’Bugün Türkiye Cumhuriyetinde ve KKTC’de barış ve huzur içinde yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.’’ demekte çok haklılar.
1974 Barış Harekatında Kıbrıs’ta Rum zulmü altında kalan Türk soydaşlarımızı zulümden kurtarmak ve adaya barış getirmek için giden Türk Ordusuna mensup askerlerden Tarsus’ta yaşayan 100 cıvarında gazimiz var.
Muharip Gaziler Derneği  Tarsus şube başkanı Rasim Yuvarlakoğlu  bugün bile 46 yıl öncesinin heyecanını ve gururunu yaşıyor.Kıbrıs’taki soydaşlarımıza barış götüren, bu uğurda şehit olan askerlerimizi rahmetle ve minnetle anarken gazilerimizi de saygı ve şükranla selamlıyoruz..
Kıbrıs Türkünün Varlığı için canını veren şehitlerimizi minnet ve rahmetle  anıyoruz. Gazilerimize selam ve saygılar sunuyoruz..


0 Yorumlar

Yorum Gönder