TARSUS OSB VE MTOSB ARASINDA ‘’KARDEŞ OSB’’ PROTOKOLÜ İMZALANDI



Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi arasında ‘Kardeş OSB’ protokolü imzalandı.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen protokol imza törenine, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, her iki OSB’nin yönetim kurulu ve müteşebbis heyet üyeleri ile çok sayıda iş insanı katıldı.
 
SİNERJİMİZ GÜÇLENECEK
Protokol imza töreninde konuşan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, ‘’Biz şimdiye kadar zaten kardeştik şimdi de bu protokol sayesinde kardeş OSB’ler olduk. Sinerjimizi güçlendireceğine inanıyorum. Tarsus OSB olarak çok kısa sürede önemli mesafeler aldık. Yatırımcılar ciddi ilgi gösterdi. 85 civarı yatırımcımız var. 1600 dönüm net satış gerçekleştirdik. İlginin olması sevindirici. Alt yapı yatırımlarına başlıyoruz. Yol ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.’’dedi.

DESTEĞE HAZIRIZ
Mersin Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli de ‘’Tarsus’a ihtiyacı olan ve lokasyonu güzel olan bir organize sanayi bölgesi kazandırılması son derece mutluluk verici. Bu bölgenin ayağa kalktığını hissediyorum. Kardeş OSB olarak her türlü araç gereç ve teknik imkânı sunmaya hazırız. Kardeş OSB’liğimiz hayırlı olsun’’diye konuştu.

YATIRIMCI BAŞ TACIMIZ
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise ‘’Mersin her alanda potansiyeli olan bir kent. Mersin ve Mersinli çalışıyor. Kurum ve kuruluşları çalışıyor. İş insanları çalışıyor. İş insanları olarak siz üretim yaparsanız, yatırım yaparsanız kentin refahını artırırsınız. Refah varsa mutluluk var, sanat var, eğitim var, sağlık var. Yani her alanda daha iyi oluruz. Yatırımcıları baş tacı olarak görüyoruz. Yakın zamanda önemli bir süreç yaşadık. Bu bize gösterdi ki Mersin pandemi sürecinden ekonomik olarak olumsuz anlamda en az etkilenen kentlerin başında geliyor. Şanslı şehrin şanslı belediye başkanlarıyız. İnsanlar bizden hizmet bekliyor. Başaracağız inşallah. Tarsus OSB’ye de başından beri hem Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem de Tarsus Belediyemiz olarak destek verdik ve desteklerimiz devam edecek.’’diye konuştu.

MERSİN’E YATIRIM YAPAN KAZANIR
Mersin Valisi Ali İhsan Su da şunları söyledi: ‘’Tarsus OSB’miz çok hızlı ve çok iyi bir şekilde gidiyor. Yakın zamanda alt yapı ihalelerini yapacağız ve tamamladıktan sonra da yatırımcıya sunmuş olacağız. Yatırımcılar bu imkânlarla çok güzel fabrikalar kuracaklar. Bu da zincirleme olarak üretim, istihdam ve ihracat demektir. Yatırım yapacak iş insanlarına buradan sesleniyoruz. Mersin’in geleceği çok parlak, Mersin’e yatırım yapan kazanır.’’

Konuşmaların ardından Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi arasında ‘Kardeş OSB’ protokolü imzalandı. İmza töreninden sonra Tarsus OSB proje alanına ziyaret düzenlenerek inceleme yapıldı.


0 Yorumlar

Yorum Gönder