TARSUS VE MERSİNLİ ERİK ÜRETİCİLERİNE KAR ETTİREN PROJE


TARSUS VE  MERSİNLİ ERİK ÜRETİCİLERİNE KAR ETTİREN PROJE
Büyükşehir Belediyesi,ürünlerinin pazarlanmasında fiyat farkından dolayı mağdur olan Mersinli erik
üreticileri için tarım dostu bir projeyedaha imza attı.
Tarsus’ta da 4 erik boylama makinesi desteği sağlandı.
Göreve geldiği günden bu yana tarımı ve üreticiyi destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından “Erik Üretici Kooperatiflerine Erik Boylama Makinesi Desteği Projesi” hayata geçirildi.
Proje ile Mut, Silifke, Toroslar ve Tarsusa toplam 4 adet erik boylama makinesi desteği sağlandı. Erik boylama makinesi ile boylarına göre el değmeden hatasız sınıflandırılan erikler, artık hem değerinde pazarlanıyor, hem de üreticiler zamandan ve maliyetten tasarruf sağlıyor.Üretici, ortalama maliyet hesabına bakıldığında, bir ton üründe yaklaşık 1500 TL kar ediyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgınının etkilerinin devam ettiği günlerde, üreticilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıların önüne geçebilmek için tarım sektörüne tüm gücüyle destek olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, ürünlerinin pazarlanmasında fiyat farklarından dolayı mağdur olan Mersinli erik üreticileri için tarım dostu bir projeye imza attı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder