AKDENİZ’İN LAVANTA ÜRETİM MERKEZİ OLACAĞIZ


MERSİN, AKDENİZ’İN LAVANTA ÜRETİM MERKEZİ OLMAYA HAZIRLANIYOR
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 50 üreticiye 100 bin lavanta fidesi dağıtımını tamamladı. “Lavanta Fidesi Dağıtımı Projesi” kapsamında gerçekleştirilen fide dağıtımının ilk etabı Başkan Vahap Seçer’in katılımıyla Silifke’de, ikinci etabı ise Gülnar’da yapıldı. Gülnar’da 24 üreticiye ulaştırılan 39 bin 400 lavanta fidesi ile birlikte 100 bin lavantanın tamamı üreticiye ulaştırıldı.
Büyükşehir, proje ile 50 boş ve parçalı araziyi de üretime kazandırdı. Gülnar Bereket Mahallesi’nden Ahmet Bahar, 20 dönüm arazisini lavanta üretimi için hazırladığını belirterek,“Bir üretici olarak 20 dekar bir araziyi hazırlattım, lavanta dikeceğim. Fidelerin kaliteli ve iyi cins olması, kontrol edilmesi gerekir. Herkesten fide alınmaz. Bu konuda daha dikkatli ve duyarlı oldukları için Büyükşehir’e güveniyoruz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’i Akdeniz’in lavanta üretim merkezi haline getirecek “Lavanta Fidesi Dağıtımı Projesi” ile kentteki 50 üreticiye 100 bin lavanta fidesi dağıttı. Projenin ilk senesinde 25 üreticiye 30 bin fide dağıtılırken, ikinci senesinde dağıtılan üretici sayısı iki katına, fide sayısı ise üç katının üstüne çıkarıldı. Dağıtımın ilk etabı Başkan Vahap Seçer’in de katılımıyla Silifke İlçesi’nde 26 üreticiye 60 bin 600 fide dağıtımıyla başladı. İkinci etabında Gülnar’da 24 üreticiye dağıtılan 39 bin 400 lavanta fidesi ile birlikte 100 bin lavantanın tamamı üreticiye ulaştırıldı. Ayrıca 50 boş ve parçalı arazi tarıma kazandırıldı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder