VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME



VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME
Sokağa çıkma yasağı ve sınırlandırması getirilen 65 yaş ve üstü yaşlılarımız ile kronik rahatsızlıklara sahip olan vatandaşlarımızın talep ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere Tarsus Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu ve kamu personelinden oluşturulan Saha Görevlilerimiz çalışmalarına devam ediyor.
Bu kapsamda 65 yaş ve üstü yaşlılarımız ile kronik rahatsızlıklara sahip olan vatandaşlarımızdan gelen alışveriş, gıda ve temizlik malzemesi yardımı, bankadan para çekme, ilaç tedariki, evde sağlık hizmeti verilmesi gibi çeşitli talepler Saha Görevlisi olarak belirlenen (132) kamu personelimiz ve acil hallerde güvenlik güçlerimiz tarafından (7 gün 24 saat) yerine getiriliyor.
23 Mart günü başlayan uygulama kapsamında bugüne kadar (4 günde) 65 yaş üstü yaşlı ve kronik rahatsızlıkları olup evden çıkma yasağına tabi olan toplam (475) vatandaşımızın talepleri yerine getirildi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Tarsus Belediyesi tarafından ilçe genelinde ikamet eden toplam 30.267 65 yaş üstü vatandaşımızın tamamına yönelik gıda ve temizlik malzemesi yardımı (evlerinde teslim şeklinde) çalışmaları devam etmektedir.
Ayrıca son dört günde evden çıkma zorunluluğu olan 65 yaş ve üstü yaşlılarımız ile kronik rahatsızlıklara sahip olan vatandaşlarımız için Kaymakamlığımız tarafından (51) adet Seyahat İzin Belgesi düzenlenmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

0 Yorumlar

Yorum Gönder