KORONAVİRÜS FIRSATÇILARINA KARŞI DENETİM KOMİSYONU İŞ BAŞINDA


Koronavirüs salgınını fırsat bilerek ürünlerinde fahiş fiyat uygulaması yapan ve piyasalarda arz talep dengesini bozmaya yönelik faaliyette bulanan firmalara karşı Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın da içinde bulunduğu Denetim Komisyonu vatandaşın mağdur olmaması için çalışmalarını titizlikle yürütüyor.
Tüm dünyayı sarsan koronavirüs salgını Türkiye’de de hayatın her alanında kendini göstermeye devam ediyor. En çok etkilenen alanlardan biri de hiç şüphesiz ekonomi oldu. Bu dönemi fırsat bilerek ürünlerinde fahiş fiyat uygulaması yapan ya da piyasa dengelerini değiştirerek haksız rekabet sağlamaya çalışan firmalara karşı vatandaşın mağdur olmaması için disiplin mekanizması devreye girdi. Bu kapsamda, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın da içinde bulunduğu ve Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tarsus Belediyesi, Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı, Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yer aldığı Denetim Komisyonu kuruldu. Kurumlarla birlikte yapılan denetimler titizlikle yürütülüyor.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, zor bir süreçten geçildiğini ve bu dönemin birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir özveri ile atlatılması gerektiğine dikkat çekerek, ‘’Önceliğimiz tabiî ki insan sağlığı. Önce sağlıkla ilgili tedbir ve önlemleri almamızda yarar var. Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünya olarak hemen her alanda zor bir süreç yaşıyoruz. Hiç kuşkusuz ki ekonomi sektörü bu süreçten etkilendi. Ne yazık ki fırsat bilen ya da bu durumu fırsata çevirmeye çalışan firmalar oldu. Fiyat artışı ya da arz-talep dengesini bozmaya yönelik stok uygulamasına giden firmalar var. Vatandaşın mağdur olmaması asıl önceliğimiz. Bu anlamda Odamızın da yer aldığı denetim komisyonu iş başında. Gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Bu olumsuz sürecin en kısa zamanda atlatılmasını diliyoruz.’’ diye konuştu.


0 Yorumlar

Yorum Gönder