ALABALIKLAR MARKALANIYOR

Çamlıyayla ilçesinde bulunan “Bahçe Alabalık Ãœretim Ä°stasyonun’da bir milyon 800 bin adet alabalık yumurtası alındı.
Tarım ve Orman Bakanlığına baÄŸlı Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yaptığı çalışma sonunda Türkiyede en çok alabalık yumartası alan bölge olurken yine aynı bölge müdürlüğü baÅŸlattığı çalışma ile alabalıkların takibini saÄŸlamak üzere balıkları markalıyor. 
Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde bulunan Bahçe Alabalık Ãœretim tesislerinde markalaÅŸtırılmaya baÅŸlanan alabalıkların yıllara göre renklendirilmesi düşünülüyor. 
Markalama sonucunda Ala balıklar akarsulara ve doÄŸal akarsulara bırakılacak. 
Mart ayına kadar süren markalama çalışması Haziran ayında son bulacak 
Orman ve Tarım Bakanlığı. 7. Bölge Milli Parklar Bölge Müdürü Turgut Çangır yaptığı açıklamada, “Genel müdürlüğümüzün böyle bir çalışması var, amacımız deÄŸiÅŸik renklerde yıllara göre damgalama yapıyoruz. Yaptığımız damgalamanın balıklara hiçbir zararı yoktur. 
Tamamen renk olarak yaÄŸ dokusuna enjekte olarak yapılmış bir iÅŸlemdir. Burada salacağımız balıkların yaÅŸayıp yaÅŸamadığını takip ettiÄŸimiz bir yöntemdir. Biz bunu önemsiyoruz, derelere salım yapıyoruz bunun takibininin yapılması lazım. Bu sene bir milyon 750 bin hedefimiz var ve bunların damgalama iÅŸlemini yapacağız” dedi. 


0 Yorumlar

Yorum Gönder