ADİL AKTAY YENİDEN SEÇİLDİ


CHP Mersin il örgütünün 37. Olağan genel kurulu Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde dün  yapıldı. Mevcut başkan Adil Aktay yeniden seçildi..
CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Özkoç un divan başkanlığını yaptığı kongrede,  aday olan Alptekin Eser'in adaylığı yeter imza sayısını bulamadığı gerekçesiyle kabul edilmedi. Kısa süreli tartışmaların yaşandığı kongrede daha sonra tek listeyle seçimlere gidildi ve Adil Aktay yeniden seçildi.
TARSUSLU CHP ADAYI ALPTEKİN  ESER SEÇİM SOKULMADI
CHP Mersin İl Başkanlığı seçimi dünMersin Yenişehirde yapıldı..
Tarsuslu Adil Aktay ile Tarsuslu  Alptekin Eser  yarışacaktı. Ancak Eser seçime sokulmadı. Alptekin Eser 95 imza vermesine rağmen divan bu imzaları kabul etmedi.
Eser, yaptığı açıklamada ‘Sanırım CHP Mersin tarihinde ilk defa böyle bir olay oluyor. 13 ilçe başkanı tek bir aday için açıklama yapıyorlar destek veriyoruz diye. Ülkeye demokrasi getiren partide ne yazık ki parti içi demokrasisi yok. Aday olabilmek bile çok zor. Bunun karşısında da partililer, parti içi demokrasinin gereği olarak seçme ve seçilme hakkının hayata geçmesi için beni destekliyorlar’’ dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder