TARSUS’TA UĞUR MUMCU ANISINA OKUMA SALONU AÇILDI


24 Ocak 1993'te evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu öldürülen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun anısına Tarsus’ta okuma salonu açıldı.
Tarsus’un Fahrettinpaşa mahallesinde park içerisinde bulunan yapı, belediye tarafından düzenlenerek, okuma salonuna dönüştürüldü. İçerisinde çok sayıda kitabın yer aldığı ve öğrencilere ders çalışma imkânı sağlayacak olan okuma salonun ismi Uğur Mumcu Okuma Salonu olarak belirlendi.
Açılışta konuşan Fahrettinpaşa Mahallesi Muhtarı Nevzat Sain; “Bundan tam 27 yıl önce bugün aramızdan ayrılan değerli aydın ve demokrat basın yayın emekçisi olan sevgili Uğur Mumcu’yu saygı ve özlemle anıyoruz. Bugün Uğur Mumcu Okuma Salonunun açılışı için bir aradayız. Öğrencilerin ders çalışabileceği, yaz döneminde çeşitli kültürel faaliyetlerin gerçekleşeceği, tamamı ile toplum yararına olacak olan okuma salonuna bugün ölüm yıldönümü olan Uğur Mumcu ismini uygun gördük. Sürekli halkın aydınlanması için mücadele eden biriydi. Okuma salonumuz da bu amacı örnek alarak hizmet verecektir. Halkımıza hayırlı olması dilekleriyle teşekkür ederim.” dedi.
Konuşmaların ardından Uğur Mumcu Okuma Salonun açılış gerçekleştirilirken, açılışa Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Kamu Kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder