BAKİ ŞİMŞEK: “MERSİN DOĞAL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ”


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek, son 25 yılın en yoğun yağışının meydana geldiği seçim bölgesi Mersin’in ‘Doğal Afet Bölgesi’ ilan edilmesini istedi.
Milletvekili Şimşek, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, geçen hafta içerisinde Mersin ve ilçelerinde şiddetli yağışlar sonrası meydana gelen sel felaketi sonrasında birçok tarım arazisinin sular altında kaldığını hatırlatarak “Mersin’de yoğun sel felaketi yaşanmış, Tarsus’tan Anamur’a kadar bütün ilçelerde baskınlar oluşmuştur. Binlerce dönüm arazi sular altında kalmıştır. Ben geçtiğimiz hafta bölgemizi ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanımıza teşekkür ediyorum ama Bakanlar Kurulu’nun da Mersin’i ‘Doğal Afet Bölgesi’ ilan etmesini istiyorum. Mersin’deki tüm Belediyelere, Sosyal Yardımlaşmaya ve Dayanışma Vakıflarına, Valilik ile Kaymakamlıklara nakdi para göndererek özellikle selden zarar gören ve mağduriyet yaşayan vatandaşların ve çiftçilerimizin bu zor günlerinde yardımına koşmasını talep ediyorum” ifadesini kullandı.
Bilindiği üzere, MHP Milletvekili Baki Şimşek, geçen hafta geldiği Mersin’de selden zarar gören bölgeleri ziyaret ederek çiftçilere ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunmuş ve Ankara dönüşünde konuyu TBMM’de gündeme getireceğini ifade etmişti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder