-TARSUS’TA ÜLKER AYDIN GENÇLİK KÜTÜPHANESİ HİZMETE AÇILDI

Tarsus Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında  yapımını tamamladığı “Ülker Aydın Gençlik Kütüphanesi’ni” törenle açtı.Belediye Başkan Dr. Haluk Bozdoğan , “ Bizlere düşen en büyük görev yapılan hizmetlerin sürdürülebilir olmasıdır” dedi.
KÜTÜPHANEDE GÖRME ENGELLİLERE YÖNELİK OKUMA SALONU BULUNUYOR
Tarsus Belediyesi’nin öncülüğünde hayırsever Ülker Aydın’ın katkılarıyla Şehitler Tepesi Mahallesi’nde bulunan ve Ülker Aydın Gençlik Kütüphanesi hizmete açıldı. Görme engelliler için okuma solunun da bulunduğu kütüphane açılışının törenine Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, hayırsever Ülker Aydın , Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Başkanı Prof.Dr.Aynur Özge, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri , Şehitler Tepesi Muhtarı Ruhi Güngör  ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
“BİZLERE DÜŞEN GÖREV YAPILAN HİZMETLERİN SÜRDÜREBİLİR OLMASI”
Yapılan hizmetlerin dürdürebilir olması gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , “Mustafa Kemal Atatürk bir konuşmasında “elime 2 kuruş geçtiği zaman 1 kuruşa kitap alırdım. Yoksa bu kadar şeyi nasıl yapabilirdim ki?” diyor. Kitabın ne kadar önemli olduğunu ki çağdaş bir toplumda ulaşabildiğimiz internet de olsa, bütün teknolojileri de kullanmış olsak neticede kitabın yeri çok farklıdır. Yedi buçuk dönümlük alan içerisinde 320 metrekaresi yaşlılık dayanışma evi, 360 metrekaresi de gençlik kütüphanesi olarak yapıldı. Burası Ülker Aydın Parkı olarak biliniyor ama biz buranın Ülker Aydın Sosyal Tesis olması için bütün çalışmaları yaptık. Bu parkın yerine başka bir park alanı gösterip, imar planında öyle bir değişikliğe gittik. Burası hiçbir ticari yerin olmayacağı bir alan haline getirildi. Aslında bizlere düşen en büyük görev de yapılan hizmetlerin sürdürülebilir olmasıdır. Hayırseverlerimiz, Cumhuriyetin Fedaileri, Cumhuriyet Kadınları olduğu sürece emin olun sırtımız asla yere gelmez” dedi.
“ÖĞRETMEN SEVGİDİR, EĞİTENDİR  VE UMUTTUR”
Açılışın 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne denk getirdiklerini ifade eden Başkan Bozdoğan, öğretmenlerin gününü kutlayarak sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Öğretmen sevgidir, öğretmen eğitendir, öğretmen koruyandır, öğretmen umuttur. Aslında ideoloji olarak bile bir ülkenin parlak, iyi günlere gitmesi için öğretmenlerimizin her zaman bu toplumda önder olması, her zaman lider olması gerekir. Bunun için de onlara bu yolu açmamız, özellikle yerel yönetimdeki yöneticilerin birinci görevi olmak zorundadır.  Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun yolunda karanlığa meşale tutan, ışık tutan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum” 
Hayırsever Ülker Aydın ise “Tarsus’ta doğdum ama burada teşekkür etmek istediğim ayrıca ailem var. Ailemi 20 yıl evvel çok kısa bir sürede hepsini kaybettim. Onlardan bana çok büyük birikimler kalmıştı. Bu birikimler yalnız benim değil, onların da çok büyük hakları var. Onlara da her gün dualarımla, teşekkürlerimle yaşıyorum. Bir de bugün özel, güzel bir gün. 24 Kasım Öğretmenler günü malum. Başöğretmenimiz büyük Atatürk’ümüz her zaman bize örnek oldu. Bir kere daha onu saygıyla, minnetle bir Türk Kadını olarak teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Başkanı Prof.Dr.Aynur Özge ile Muhtar Ruhi Güngör de Tarsus’a bu hizmeti kazandıran Tarsus Belediyse Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile Hayırsever Ülker Aydın’a teşekkürlerini iletti.
Konuşmalarının ardından , Başkan Bozdoğan ile Ülker Aydın ve beraberindekilerle birlikte kurdele keserek Kütüphane açılışını gerçekleştirdi .

0 Yorumlar

Yorum Gönder