TARSUS ÜNİVERSİTESİ’NE KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERE ŞEHİR TURU DÜZENLENDİ


Tarsus Üniversitesi’ne kayıt yaptırıp eğitim hayatına başlayan öğrencilere, ilçede bulunan tarihi ve turistik mekânlar gezdirildi.
Tarsus Belediyesi, Tarsus Üniversitesi ve Kent Konseyi’nin işbirliği ile farklı şehirlerden gelerek, Tarsus Üniversitesi’nde eğitim hayatına başlayan öğrenciler, hoş geldin projesi kapsamında ilçenin tarihi ve turistlik mekânlarında gezdirildi.

Üniversite eğitimlerini Tarsus’ta sürdürecek olan öğrencilere yönelik düzenlenen ve öğrencilerin kenti tanımaları ve kendilerini yabancı hissettirmemeleri amacıyla gezi programı tertip edildi.
Öğrenciler, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ünzile Kuru, Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu eşliğinde, Kleopatra Kapısı, Ulu Cami, Kırkkaşık Bedesteni, Hz.Danyal Camii, St. Paul Kilise, St. Paul Kuyusu ile diğer tarihi mekânlar rehber eşliğinde gezdirilerek, kentin tarihi konusunda bilgiler verildi.

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN ÖĞRENCİLERE KENTİMİZE HOŞGELDİNİZ YEMEĞİ

Daha sonra Belediye Tesisleri içerisinde düzenlenen yemekte öğrencilerle bir araya gelen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “ Bu yıl üniversitemize kayıt yaptıran 600’ü aşkın öğrencimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimizin kentimizde iyi rahat bir şekilde eğitim görmelerine olanak sağlamak ve onların her türlü sorun ve sıkıntılarında yanlarında olacağımızı bildirmek adına kendilerini belediyemizde konuk ettik. Öğrencilerimizin İlçemizi daha iyi tanımalarına ve vatandaşlarımızla kaynaşmalarına vesile olmak en önemlisi, kendilerini birer Tarsuslu gibi hissetmeleri için elimizden gelen her şeyi yapacağız.  Geleceğimizin ve ülkemizin teminatı olan gençlerimizin tüm sorun ve sıkıntılarında belediye olarak her zaman yanlardayız. Amacımız Tarsus’u sadece Türkiye’ye tanıtmak değildir. 
Tarsus’un bir dünya kenti olması noktasında üniversite gençliği ile “Üreten, Eğiten, Sağlıklı ve Kültürlü bir Tarsus” için birlikte hareket edeceğiz. Öğrencilerimize eğitim yaşamlarında bir nebzede olsa kolaylık sağlamak adına, kendilerine sabahları sıcak çorba, çay ve kahve ikramlarında bulunmak üzere planlamamızı yaptık. Bende üniversite eğitimi alırken sabahları okula aç gittiğim günler oldu. Bana o günleri hatırlattınız. Bu nedenle bu uygulamayı hayata geçireceğiz. Hiçbir öğrencimiz okula aç gitmesin istiyoruz. 
Bizleri kilometrelerce uzakta bulunan anneniz, babanız, kardeşiniz veya ağabeyiniz olarak görmenizi rica ediyorum. Kendinizi burada asla yalnız hissetmeyin, her türlü sıkıntınızda derdinizde gece gündüz demeden bize ulaşın Tarsus Belediyesi olarak yanınızdayız. Kentimize hoş geldiniz. Eğitim hayatınızda hepinize ayrı ayrı başarılar diliyorum.” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder