TARSUS BORSAYA KONYA'DAN MİSAFİR GELDİ

Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik ve meclis üyelerinden oluşan heyet Tarsus Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.
Borsa Başkanı Murat Kaya,  meclis ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Konya Ticaret Borsası heyeti ile gerçekleştirilen toplantıda iki borsa arasındaki ikili iş birliğinin geliştirilmesine, Ülkemiz ve bölgelerimiz için yapılabilecek projeler ve işbirlikleri hakkında istişarelerde bulunuldu.
Toplantının açılışında konuşan Borsa Başkanı Murat Kaya,  Konya Ticaret Borsası meclis ve yönetim kurulu üyelerini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek borsalar arası ikili iş birliğinin geliştirilmesinin şehir ekonomilerine artı değer katacağını ifade etti.
Tarsus Ticaret Borsası'nın faaliyetleri ve projeleri hakkında da bilgiler veren Başkan Murat Kaya, inşaat çalışmaları devam eden TTBLİDAŞ Lisanslı Depoculuk projelerinde artık son aşamaya geldiklerini belirterek 2020 yılında depoculuk faaliyetlerine başlayacaklarını belirtti.
Bölgeye en modern lisanslı depoları kazandırmak istediklerini ifade eden Başkan Murat Kaya, "Kurucu ortağı Tarsus Ticaret Borsası olan lisanslı depo şirketimizin üyelerimizin de takdiriyle temellerini attık. İnşaat çalışmalarında da neredeyse son aşamaya geldik. Yaklaşık 30 dekarda 2500 tonluk soğuk hava depoları, 7 bin ton kapasiteli hububat depoları ve 40 bin tonluk lisanslı depomuzla ile gerekli tüm teknolojik alt yapıyı içerisinde barındıran örnek bir tesis olmayı amaçlıyoruz." dedi.
Başkan Murat Kaya, konuşmasında ayrıca Tarsus'a özgü Coğrafi İşaretli Tarsus Sarıulak Zeytinine yönelik ve Tarsus Sarıulak Zeytinyağı için gerçekleştirdikleri Coğrafi İşaret Tescil çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulundu.
Türkiye'de tarımsal potansiyel noktasında Tarsus'un çok önemli bir konuma sahip olduğunu ve tarım sektörü adına yenilikçi projelere imza atan Tarsus Ticaret Borsasını çalışmalarından dolayı kutlayan Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik ise konuşmasında Konya Ticaret Borsası'nın hayata geçmiş ve gerçekleştirilmesi için başlatılmış projeleri hakkında bilgiler verdi.
Ziyarette ana konu Lisanslı Depoculuğun dünü, gelişimi ve gelecekteki önemi oldu.
Toplantının sonunda, iki kurum birbirilerine günün anısına hediye takdiminde bulundu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder