GAZİLER GÜNÜNDE 500 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU


Tarsus Belediyesi tarafından, 19 Eylül Gaziler Günü kutlama etkinlikleri kapsamında Ergenekon Mahallesi Sevgi Konutları yanında “Şehit ve Gaziler Koruluğu” oluşturdu.
Gaziler Günü kutlamaları Tarsus’ta düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle gün boyu sürerken Tarsus Belediyesi tarafından Şehit ve Gazilere yönelik kalıcı bir eser bırakmak ve aynı zamanda şehrin daha yeşil bir çehreye bürünmesini sağlamak amacıyla 500 fidan toprakla buluşturuldu.

“Şehit ve Gaziler Koruluğu” oluşturmak için düzenlenen fidan dikme programına Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Tarsus Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu ve üyeleri, Oda ve Dernek Başkanları, Muhtarlar davetliler ve basın mensupları katıldı.

Fidan dikimi öncesinde ilk konuşmayı yapan Tarsus Muharip Gaziler Derneği Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu; “Şehit ve Gaziler Koruluğunun” oluşturulmasına vesile olan ve bizi mutlu eden Belediye Başkanımıza ve bizi yalnız bırakmayan Kaymakamımıza, şehit yakınları ve gaziler adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayan toplumun tüm bireylerine teşekkür ediyorum” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise yaptığı konuşmada; “Bugün burada 19 Eylül Gaziler Günü'ne ayrı bir anlam katmak adına oluşturacağımız, Şehit ve Gaziler Koruluğu için birçok insan emek verdi, bunlardan biri de Karabucak Orman Şefimiz Osman Polat idi.  Koruluğumuzun kısa sürede oluşturulması ve bir an önce açılışa yetiştirilebilmesi için büyük bir gayret gösterdi onun için çok teşekkür ediyorum. Şehitlerimiz ve Gazilerimiz bizim için, bu ülke için canları pahasına savaşta hiçbir şeyi görmeden savaştılar. Onlar belki de Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını devam ettirebilmesi için can verdiler kanlarıyla bu toprakları suladılar. Anavatanımıza acıyla, gözyaşıyla, kanla can verdiler. Bize Türkiye Cumhuriyeti’ni kimse altın tepside sunmadı. Şehit ve Gazilerimiz büyük bir çabalarıyla bize miras bıraktıkları bu Cumhuriyet'i korumak için de büyük bir özveride bulundular. Bize düşen görev de canları pahasına Türkiye Cumhuriyetini koruyan Şehitlerimize ve Gazilerimize teşekkürlerimizi, minnetimizi, saygımızı her platformda dile getirmek ve onlar için bir şeyler yapmak ve onları mutlu etmektir. Bu düşünce ile bu koruluğu oluşturmayı uygun bulduk. Umarım bir nebze de olsa Şehit yakınlarımızı ve Gazilerimizi mutlu etmişizdir. Kaymakamımızın önerisi ile Gazilerimiz için ileriki günlerde bir de Kıbrıs gezisi düzenlemeyi gündemimize aldık. Gazilerimizin 45 yıl önceki anılarını tazelemelerine vesile olabilmek adına bütün Gazilerimize 2 günlük Kıbrıs gezisi düzenleyeceğiz. Gazilerimizin orada güzel bir tatil yapmalarını, orada gezmelerini ve Kıbrıs'ı Barış Harekatı'nda Yavru Vatanı nasıl kurtardıklarını daha iyi özümsemelerini istedik. Onlarla gurur duyuyoruz ve bu parkın sadece bir Gaziler Koruluğu değil aynı zamanda Şehitler ve Gaziler Koruluğu olarak ta ismini vermekten gerçekten hem onur duydum hem de çok mutlu oldum.” dedi.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu da yaptığı konuşmada; “Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Gazilerimizi, Şehitlerimizi minnetle, şükranla, rahmetle anıyoruz. Bugün biz burada varsak, Türkiye Cumhuriyeti varsa bunu gazilerimize ve şehitlerimize borçluyuz. Her yıl Kıbrıs Adası kadar bir toprak parçamız denizlere, göllere maalesef erozyon yüzünden gidiyor, akıyor. Bu akan giden, elimizin altından giden de Vatan toprağı "Vatan için ben bir şey yapacağım" diyorsak ağaç dikelim, vatanımızı güzelleştirelim, daha güzel bir vatana sahip olalım. Çok şükür biz bu vatanla gurur duyuyoruz, altında yatanlarla he zaman onur duyuyoruz. Ama yapabileceğimiz mutlaka bir şey vardır. Elimizde bir fidan varsa, ağaç varsa, çiçek varsa yaşadığımız yeri daha da güzelleştirelim. Bugün belediyemizin ön ayak olduğu çalışmada inşallah devamı gelecek başka vesilelerle de birçok ağaçlandırma faaliyetleri yapılacak. Bu vatan hepimizin, bu vatan bize gazilerimizin, şehitlerimizin emanetidir. Emanete sahip çıkalım, koruyalım güzelleştirelim.” ifadesini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından Karabucak Orman Şenliği’nden temin edilen fidanlar protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından toprakla buluşturularak can suyu verildi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder