TARSUS ÜNİVERSİTESİ İÇİN YER SÖZÜ VERENLER SÖZÜNÜ TUTSUN



Geçen yıl kurulan Tarsus Üniversitesi’nin yer konusunda yaşadığı problem bir türlü çözülemiyor.
Kısa adı TEV olan Tarsus Eğitim ve Kültür Vakfı’na ait olan ve halen özel bir okul tarafından kullanılan merkez Ergenekon Mahallesi sınırları içerisinde yer alan yerleşke ile ilgili çıkan “Burası Tarsus Üniversitesi’ne tahsis edilecek” yönündeki haberler maalesef halen hayata geçmedi.
Vakıf Mütevelli heyetinin geride kalan Aralık ayında söz konusu yerleşke ile ilgili aldığı “Tarsus Üniversitesi’ne tahsis kararı” aradan bunca zaman geçmesine rağmen uygulamaya konulmadı.
MÜTEVELLİ HEYET SÖZÜNÜ TUTSUN!
Vakıf Mütevelli heyetinin oldukça ağır davrandığı devir konusunda somut adımlar atılamaması durumunda, Tarsus Üniversitesi’nin öğrenci alamaması gündeme gelecek, bu da Üniversite’nin geleceğinin tartışmaya açılmasına yol açacak.
Bu şehri sevenler ve gerçekten bu kenti ve insanlarını, esnaflarını düşünenler bu konuya ilgi göstersin.
Tarsus Üniversitesi için herkes elini taşın altına koysun.
TARSUS ÜNİVERSİTESİNE YENİ FAKÜLTE
Tarsus Üniversitesi’nin yer konusunda yaşadığı problemlerin çözümü için uğraşırken dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni fakülteler için imzayı attı, yeni enstitü, fakülte ve yüksek okullar kuruldu. Bunlar içinde Tarsus Üniversitesine bağlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi kuruldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Antalya Bilim Üniversitesine bağlı Diş Hekimliği Fakültesi, Ege Üniversitesine bağlı Çeşme Turizm Fakültesi, İbn Haldun ve İzmir Ekonomi Üniversitelerine bağlı Lisansüstü Eğitim Enstitüleri, İstanbul Medeniyet Üniversitesine bağlı İslami İlimler Fakültesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine bağlı Yabancı Diller Yüksekokulu, Kırşehir Ahi Evran ve Şırnak Üniversitelerine bağlı Sağlık Bilimleri Fakülteleri, Kütahya Dumlupınar Üniversitesine bağlı Kütahya Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı Eczacılık Fakültesi, Tarsus Üniversitesine bağlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi kuruldu.
İyi güzel.
Ancak bizler hala Tarsus Üniversitesine yer tahsisi yaptıramadık.
Bu kent neden böyle?
Bu kentin insanları neden böyle duyarsız anlayamıyorum.
Kendi ayağımıza kurşun sıkmak böyle bir şey olsa gerek.

0 Yorumlar

Yorum Gönder