KIZKALESİ VE SUSANOĞLU YENİDEN MAVİ BAYRAKLI


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kızkalesi ve Susanoğlu halk plajlarının yeniden almaya hak kazandığı mavi bayrağı, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörü Almıla Kından Cebbari’den teslim aldı.
Başkan Seçer, “Kızkalesi ve Susanoğlu plajlarımızın yapılan değerlendirmeler sonucu tekrar mavi bayrağa layık görülmesi bizim sahillerimizi ve denizimizi koruma konusunda iyi yolda olduğumuzun bir göstergesidir. Önümüzdeki süreçte hem büyükşehir belediyemiz tarafından hem de özel işletilen plajlarımızda mavi bayrak sayısını artıracağız” dedi.
MERSİN/(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)
Mersin’in en gözde halk plajları Kızkalesi ve Susanoğlu, uluslararası 33 kriterin tamamını titizlikle yerine getirerek, yeniden mavi bayrak almaya hak kazandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kızkalesi ve Susanoğlu halk plajlarının yeniden almaya hak kazandığı mavi bayrağı, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörü Almıla Kından Cebbari’den teslim aldı. Başkan Seçer,  Önümüzdeki süreçte hem büyükşehir belediyemiz tarafından hem de özel işletilen plajlarımızda mavi bayrak sayısını artıracağız” dedi.
 “Temaslarımızı artıracağız”
Ziyarette mavi bayraklı plaj sayısının nasıl artırılabileceği, hangi işbirliklerine ihtiyaç duyulacağı, kamu kurumları ile sivil toplum örgütlerinin desteği ile sahilleri ve plajları daha ileri standartlara ulaştırmak için yürütülebilecek çalışmalar konuşuldu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in denizini, sahilini ve doğasını koruyacaklarını ifade ederek, mavi bayraklı plajların sayısını arttırmak için gerekli tüm çalışmaları özenle yürüteceklerini vurguladı. Başkan Seçer, “Bizim çevreye bakış vizyonumuza bağlı bir durum. Ne kadar çevre dostu bir belediyecilik anlayışı sergilersek, çevremizi ve denizimizi temiz tutmak için çaba sarf edersek bu kriterlere çok daha çabuk erişiriz. Kentimizde mavi bayraklı plaj sayısını artırmak için Türkiye Çevre Eğitim Vakfı yetkilileri ile bugüne kadar olan temaslarımızı artıracağız” şeklinde konuştu.
Uluslararası 33 kriter titizlikle yerine getirildi
Uluslararası niteliği olan ve turizm açısından önem taşıyan mavi bayraklar Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip illerinden biri olan Mersin’in Kızkalesi ve Susanoğlu plajlarında dalgalanmaya devam edecek. Masmavi denizi ve sahilleri ile yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Kızkalesi ve Susanoğlu plajları, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Denizkızı Turizm A.Ş.’nin uluslararası 33 kriterinin tamamını titizlikle yerine getirmesi sonucu mavi bayrağa yeniden layık görüldü.

“Mavi bayrak sayısının artacağını düşünüyoruz”
Başkan Seçer’in mavi bayrak için gösterdiği özene ve ilgiye teşekkür eden Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Mavi Bayrak Programı Ulusal Koordinatörü Almıla Kından Cebbari, “Öncelikle başkanımızın ilgisine çok teşekkür ediyorum. Ziyarette Başkanımız mavi bayraklı plaj sayısının artırılması için gösterdiği önemi bizlere aktardı” dedi. Alınan mavi bayrağın çevre faaliyetlerinin titizlikle yürütüldüğünün bir göstergesi olduğunu sözlerine ekleyen Cebbari, “Mavi bayrak ödülü aslında bir sonuç. Mersin kıyılarında çevre ve atık yönetiminin, çevre eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerimizin ne kadar iyi olduğunun bir göstergesi.  Bu vizyondan hareketle Mersin kıyılarının daha fazla bayrağı hak ettiğini, başkanımızın da çevreci vizyonla mavi bayraklı plaj sayısını artıracağını düşünüyoruz” diye konuştu.
Mavi Bayrak nasıl alınıyor?
Mavi Bayrak, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü. Bu ödülün kriterleri plajda yüzme suyu kalitesi, çevre eğitimi ve bilgilendirme, çevre yönetimi ile can güvenliği ve hizmetler başlıkları altında toplanıyor. Plajda gerekli ilk yardım malzemelerinin bulunması, kirlilik kazaları ve riskleri ile mücadele edebilecek acil durum planları ve plajda farklı kullanımlar sonucu olabilecek kazalara karşı alınabilecek önlemlerin tümü Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Denizkızı Turizm A.Ş. tarafından yerine getirildi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder