CHP’Lİ BAŞARIR: “ ALTGEÇİT YAPMANIZ İÇİN DAHA KAÇ KİŞİNİN HAYATINI KAYBETMESİ GEREK”


CHP Mersin Milletvekili Av. Ali Mahir Başarır, bugün Tarsus’ta meydana gelen tren kazasını meclis gündemine taşıdı.
CHP’li Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği önergesinde;
 “Mersin İli Tarsus İlçesi Yenice – Yunacık mevkiinde trenin, mevsimlik işçileri taşıyan servis aracına çarpması sonucu, servis aracının içerisinde bulunan 7 kişiden biri hayatını kaybederken, 3 ü ağır olmak üzere 6 kişi de yaralanmıştır. Kazanın olduğu hemzemin geçitte bariyerlerin dahi olmadığı görülmüştür.
Daha önce hızlı tren projesi kapsamında bulunan Adana- Mersin arası demiryolları projesinde çok sayıda alt ve üstgeçit yapılacağı, dönemin Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan tarafından ifade edilmişti. Ancak sadece Tarsus İlçesi’nde Kavaklı Mahallesi’nde alt geçit ve Yunusoğlu Mahallesi’nde üst geçit yapılmış ve proje durma aşamasına gelmiştir” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:
Kazanın meydana geldiği Yenice-Yunacık mevkiinde koruma bariyerlerinin olmamasının gerekçeleri nelerdir?
Söz konusu projenin durdurulması gerekçeleri nelerdir?
Yapılacak alt ve üst geçitler bu zamana kadar neden yapılmamıştır?
Kazanın meydana geldiği bölgede, alt geçit olmaması nedeniyle insanların yaşamlarının sona ermesi ya da yaralı olmasından dolayı kendinizi sorumlu hissediyor musunuz?
Söz konusu alt geçitleri yapmanız için daha kaç kişinin hayatını kaybetmesi gerekmektedir?
2002 yılından bu zamana kadar, Türkiye genelinde hemzemin geçitlerde kaç tren kazası meydana gelmiştir? Bu kazalarda kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir?


0 Yorumlar

Yorum Gönder