BAŞKAN GÜLTAK; AKDENİZ’İN KAYBETTİĞİ 20 YILI GERİ KAZANACAĞIZ


Akdeniz Belediyesi’nde, birim müdürleri ve stratejik planlama içinde yer alan ekibe yönelik ‘Stratejik Planlama ve 2020-2024 Stratejik Plan Hazırlıkları’ konulu toplantı gerçekleştirildi. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak başkanlığında, konferans salonunda gerçekleşen toplantıya; Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve çeşitli birimlerde çalışan personeller katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Gültak, stratejik planın yasa gereği 6 ay içinde hazırlanıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti, planın hazırlanması noktasında personelden özveri istedi.
“İnsanlarımız bizden çok şey bekliyor”
Bazı belediyelerin, stratejik planlarını sadece kâğıt üzerinde gösterdiklerine de işaret eden Başkan Mustafa Gültak, “Biz kesinlikle öyle yapmayacağız. Sadece yapacağımız şeyleri yazalım. Akdeniz Belediyesi, maalesef diğer ilçelerle kıyaslandığında en geri kalmış ilçemiz. Hem hizmet hem altyapı, hem de insanlık noktasında en geri kalmış belediyeyiz. İnsanlar bizden çok şey bekliyor. Biz de insanlarımıza birçok şeyin sözünü verdik. Dolayısıyla, stratejik planımızı başkan yardımcılarımızla ve siz bürokratlarımızla beraber en iyi şekilde hazırlayıp hayata geçirmemiz gerekiyor” diye konuştu
“Belediyemize kaynak sağlamak için hep birlikte fikir ve proje üreteceğiz”
Stratejik planı hazırlarken ve onaydan geçirirken, sadece belediye bütçesini esas almalarının mümkün olmadığını kaydeden Başkan Gültak, “Dolayısıyla bizim, Çukurova Kalkınma Ajansı, Bakanlıklar ve fonlardan, ayrıca AB fonları için birçok proje üretmemiz gerekiyor. Başkan yardımcılarımız bu konuda çalışıyorlar ama bürokratlarımızdan da bu konuda kafa yormalarını istiyoruz. Belediyemizin çeşitli iş ve işlemleri için gerekli olan parayı karşılayabileceğimiz fonların araştırmasını hep birlikte yapacağız. Ayrıca belediyemize gelir ve kaynak sağlayacak proje ve yatırımlar üretmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.
“Belediyeler, 7/24 çalışan kurumlardır”
Bürokratlardan ‘fikir ve proje’ üretmelerini isteyen Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, “Biz burada hizmet ürettikçe ve vatandaşa dokundukça ancak bir görevimizi yapabiliriz. Belediyeler, sabah 08:00’de açılıp, akşam 17:00’de kapanan diğer bazı resmi kurumlara benzemez. Biz belediyede 7/24 çalışmalıyız, mutlaka bir şeyler üretmek ve insanlarımıza sunmak zorundayız. Dolayısıyla bizler stratejik planı hızlı bir şekilde başlatacağız ve 3-4 ay içinde de bitirerek teslim edeceğiz. Bu anlamda da siz bürokratlarımızın altyapı anlamında bizi destekleyip hızlandırmanız gerekiyor” şeklinde konuştu.
 “Stratejimizin en başında ‘insanlık’ var”
Akdeniz’de özellikle sosyal belediyecilik alanında önemli projelere imza atacaklarının da altını çizen Başkan Gültak, aynı zamanda alt ve üstyapı hizmetleri noktasında da gerek belediyenin bütçe ve imkânları, gerekse de İller Bankası ve diğer kaynaklardan sağlanacak bütçeleri kullanılarak Akdeniz’e her türlü hizmeti sunacaklarını vurguladı.
Başkan Mustafa Gültak sözlerini şöyle sürdürdü; “Açıkçası biz, bizden önceki yönetimlere benzemiyoruz, benzemeyeceğiz. Örneğin MESKİ ile beraber 3-4 mahallenin altyapı çalışmalarını yapacağız. Yakın zamanda 5 milyon lira tutarında bir bütçe gelecek. Gerekirse görevimiz olmayan kimi işleri de yapacağız. Çünkü burası şehrin aynası olacak. Bizde ‘yok, yok’. Olabilecek her hizmet ve projeyi, yasal çerçevede yerine getirmeye çalışacağız.
Sosyal belediyeciliği, artı altyapı ve üstyapı ile kadın-gençlik projelerini önemsiyoruz. Çünkü kadınlarımız gerçekten çok eziliyorlar. Bunu değiştirmemiz, o mahallelere girip tek tek çalışma yapmalıyız. Yıllarca hizmetlerden mahrum kalan insanlarımıza ulaşıp onlara dokunacağız, onlar için sürekli üretip çalışacağız. Stratejimizin başında insanlık var, bu nedenle stratejimizi de buna göre belirleyeceğiz.”
Başkan Gültak’ın konuşmasının ardından söz alan Başkan Yardımcıları ve birim personeli de belediyelerde stratejik plan hazırlamanın önemi ve gerekliliği ile çeşitli konulardaki fikirlerini, görüş ve önerilerini anlattı.



0 Yorumlar

Yorum Gönder