TARSUS ZİRAAT ODASI BAŞKAN ADAYI VEYİS AVCI MUHTARLAR VE DELEGELERLE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPTI


Tarsus Ziraat Odası’nın  24 Şubat’ta  yapılacak başkanlık  seçimi için aday olan Veyis Avcı, muhtarlar ve  delegelerle bilgilendirme  toplantısında bir araya geldi. Avcı: ‘’Koltuk sevdası değil, millet sevdası gütmenin  zamanı gelmiştir’’ dedi.
MyLife  Plaza da yapılan  bilgilendirme  toplantısında  konuşan  Veyis Avcı, yol arkadaşlarıyla birlikte 3 yıl önceden  çalışmalara başlayıp  araştırmalar yaptıklarını ve derslerine iyi çalıştıklarını ifade etti.
‘Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi gerçek üretici olan köylüdür. Bizimde hedefimiz bu doğrultuda olacaktır’  diyen  TZO başkan adayı  Avcı konuşmasına devamla şunları söyledi: ‘’Topraklarımızın bereketi  Allah’tan. Bereketli topraklarımızın solup gitmesine göz yummak ise en büyük hıyanettir. Biz sadece bugünü değil, yarını da şekillendirecek çalımalar yaparak gelişmiş medeniyetler arasında zirai  kulvarda  en önde yerimizi alabiliriz. Niçin İspanya. Niçin İtalya bize örnek gösteriliyor. Biz Türkiye, biz Tarsus  dedirtecek potansiyele fazlasıyla sahibiz. Bizim çiftçimizin  adını duyurabilmesi için bu çiftçiye sahip çıkılmadı ki, kendini önce Türkiye, sonra da dünya da adını saygınlıkla duyursun.
Başarının sırrı yenilikçilikten, girişimcilikten ve çalışkanlıktan geçer.  Biz de çiftçimizin gelirini  ve yaşam  standartlarını arttırmak için bu yola baş koyduk. Hedefimiz net Verimliliği arttırmak. Artık çiftçinin sahipsizliğine son vermek için bugün  burada karşınızdayım. Hedefimize giden bu yolda 3 ana proje  kolu belirledik. Eğitime  yüzümüzü döneceğiz. Teknolojiyi sahipleneceğiz.  Pazarlama imkanlarını arttıracak yatırımların  ve düzenlemelerin  takipçisi olacağız’’ dedi.
Tarsus’ta yaklaşık  aktif 10 bin üyesi ile topluma  en çok etki etmesi  gereken odanın  Tarsus Ziraat Odası  olması gerekir.  Fakat bu önemli sorumluluğun etkisini ne kadar görebildik diye soran  Veyis Avcı: ‘’Biz Tarsus’u n  ekonomisinin çekici lokomotifi olan bir sektörün topluluğuyuz. Bizim artık  etkin bir oda olup, Tarsusumuzun tüm sosyal toplum kurumlarıyla, belediyesiyle ve devlet birimleriyle entegre olup Tarsusumuzun çiftçisine hak ettiği  değeri sahiplenmemiz gerekmektedir.  Biz daha eğitim sürecinin başındaki çocuklarımızdan başlayacağız işe.  50 başarılı fakat yeterli imkan sahibi olmayan öğrencilerimize  TZO bünyesinden burs sağlayacağız. Bu kazan bizim, bu aşta bizimde  tuzumuz olmalı. Ben bu sorumluluğu almak için burada bugün karşınızdayım ve Tarsus Ziraat Odası Başkanlığına siz değerli dostlarımın karşısında talibim.  Gelin birlikte çiftçimizi kalkındıralım. Gelin birlikte Tarsus  olmanın haklı gururunu  yaşayalım. Sadece seçimden seçime  değil her gün çiftçimizin yanında olmaya  ve Allah nasip ederse elini taşın altına koymaya hazır bir başkan olmaya adayım’’ şeklinde konuştu.   


0 Yorumlar

Yorum Gönder