SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA TARSUS DEVLET HASTANESİ İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU


Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Mersin’e gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Tarsus 600 Yataklı Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.
 
Yetkililerden hastanenin hali hazırdaki durumu ile ilgili bilgi alan Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca, Vali Ali İhsan Su ile birlikte şantiyeyi gezerek inşaatın son durumunu yerinde inceledi.
  
Bakan Koca: “Tarsus 600 Yataklı Devlet Hastanesi Mersin’de Önemli Bir Boşluğu Dolduracak”
 Konuşmasına Tarsus’ta yapımı devam eden 600 Yataklı Devlet Hastanesi’ne değinerek devam eden Bakan Koca, hastanenin geçmişte yaşanan bir takım sorunlar nedeniyle geciktiğini, 2018 yılı Nisan ayında başlayan inşaatın, şuan %35 oranında bir seviyeye geldiğini ve çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı. Hastane ile ilgili ödenek sorunu olmadığını da sözlerine ekleyen Bakan Fahrettin Koca, gelecek yıl Aralık ayında teslim edilmesi gereken inşaatın daha erken bitirilmesi için de yetkililere talimat verdiğini kaydetti. Bakan Koca, 90 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 71 bin metrekare arsa üzerine inşası devam eden hastanenin tamamlandığında Mersin genelinde önemli bir boşluğu da dolduracağını söyledi.
 
Sözlerinin devamında Mersin’e son 16 yılda sağlık alanında 3 milyar liralık yatırım yapıldığına dikkat çeken Bakan Koca; “En önemli sağlık yatırımımız ülkemizde ilk açılan hastanelerden biri olan, bin 300 yataklı ve 375 bin kapalı alanı olan Mersin Şehir Hastanesi. Şehir Hastanelerini özellikle bulundukları bölgede sağlıkta en son noktada hizmet veren birer sağlık üssü olmalarını arzu ediyoruz ve planlarımızı, çalışmalarımızı bu çerçevede şekillendiriyoruz. Özellikle Mersin Şehir Hastanesi bu kimliği ile ciddi bir boşluğu dolduruyor, bundan sonraki süreçte özellikle eğitim araştırma ve üniversiteyle işbirliğiyle daha nitelikli hizmetlerin yapılabilir olduğu bir hastane kimliğine dönmüş olacak. Şehir Hastaneleri'nin doluluk oranları ile ilgili gibi bir takım iddiaların olduğunu biliyoruz.  Mersin Şehir Hastanesi'nin toplam doluluk oranı yüzde 82, yoğun bakım ünitesinin doluluk oranı da %96’larda. Günlük ortalama gelen hasta poliklinik sayısı ise 10 bin.” dedi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder