MERSİNLİ 1453 ÖĞRENCİ SODES KAPSAMINDA ÇANAKKALE GEZİSİNE GİDECEK


Toroslar'ın kırsal kesimlerinde yaşayan 1453 öğrenci için, 'Toroslarda Spor, Kültür ve Sanat' Projesi kapsamında Çanakkale gezisi düzenleniyor.
2017 yılı  Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Mersin Valiliği Koordinasyonunda Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Toroslarda Spor, Kültür ve Sanat' Projesi kapsamında 18 Şubat -30 Mart 2019 tarihleri arasında Merkez Toroslar İlçesi kırsal kesimlerinde yaşayan 1453 öğrenci için Çanakkale-Gelibolu gezisi düzenleniyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz Çanakkale'ye gidecek olan kafileyi uğurlayarak öğrencilere; "Sevgili öğrenciler 'Toroslarda Spor, Kültür ve Sanat' Projesi kapsamında Türk tarihinin en önemli dönemeçlerinden birisi olan Çanakkale’de şehitleri yad ederek tarihi ve kültürel yerlerini gezeceksiniz. Çanakkale ruhunu O manevi duyguyu hissetmek çok önemli. Bir çoğunuz Çanakkale'ye ilk kez gidecek ve orada vatan uğruna Şehadete yürüyen atalarımızın düşmana karşı mücadele ettiği yerleri gezme şansı bulacaksınız. Bu bağlamda bu anlamlı gezinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor sizlere iyi yolculuklar diliyorum." dedi.
Toroslar'ın kırsal kesimlerinde yaşayan 1453 öğrenci, Çanakkale-Gelibolu gezisi kapsamında Gelibolu yarımadasında bulunan Namazgah Tabyası, Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı Mecidiye Tabyası, Şahindere Hastane Mevkii, Şehitler Abidesi, Havuzlar Şehitliği, Ezineli Yahya Çavuş Şehitliği, Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Alçıtepe Köyü, Kanlı Sırt, Anzak Tören Alanı, Kırmızı Sırt, 57. Alay Şehitliği, Lağımlar Bölgesi ve Conkbayırı Kemal Yeri ziyaret edilecek.
Bu gezi ile Mersinli 1453 öğrenci yüce milletimizin; sarsılmaz azim, irade ve inancının tarihsel belgesi olan Çanakkale Zaferi'ni yerinde görebilecekler.

0 Yorumlar

Yorum Gönder