MERSİNDE BİR İLK BETON ASFALT ÇALIŞMASI


Hava şartlarının düzelmesi  ile birlikte Anamur Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri  Mersin’ de ilk  olacak olan beton asfalt çalışmalarına başladı.
 Ekipler çalışmalar kapsamında geçtiğimiz hafta sonu başladığı Akarca Mahallesinde beton asfalt çalışmasında sona yaklaşırken, Bozdoğan Mahallesinde ise asfalt ön hazırlığı çalışmalarına başladı.
Çalışmalarla yakından ilgilenen Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ise bu gün çalışmaları yerinde inceledi. 
İncelemelerde Başkan Türe’ye  İYİ Parti Anamur İlçe Başkanı Erdal Bulut, Fen İşlerinden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Sarıca ve ekibi eşlik etti.
Ziyarette işçilerle ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Türe “Yol konusunda çok sıkıntılarımız var farkındayız.  Özellikle bu yıl hava şartlarından kaynaklı olarak yollarımız çok tahrip oldu. İnşallah hava şartları müsaade ederse en kısa zamanda  ilçemizin yol sorununa son vereceğiz. Şu anda Akarca Mahallemizde 2 km Beton Asfalt çalışması bitmek üzere. Ekiplerimiz buradan sonra diğer mahallelerimizde çalışmalara devam edecek.” Dedi.
 “Mersinde Bir İlk”
 Sözlerine devam eden Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe bir konuya daha dikkat çekti. Türe “ Beton asfalt çalışması, Mersin’ de ilk defa uygulanıyor. Bu konuda bir çok araştırma yaptık. Ağır taşıtların geçtiği yollarda ABD’de yüzde 90’a, Belçika-Hollanda’da yüzde 50’lere ulaşan 'beton yol' uygulamaları  gerçekleşmektedir. Ülkemizde ise giderek yaygınlaşan beton asfalt uygulamasını Mersin’ de ise biz başlattık. Beton yolun hizmet ömrü asfalt yolunkinden 1.5 -2.0 kat daha uzundur. Çok daha az bakım ve onarım ister. Çok daha seyrek bakım ve onarıma gerek duyulan beton yolda bu özellikleri dolayısı ile trafik sıkışıklıkları, zaman ve iş kaybı ve havaya salınan egzos emisyonları daha azdır.” Dedi.
 Akarca Mahallesinden ayrılan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve ekibi buradan ayrılarak Bozdoğan Mahallesinde devam beton asfalt ön hazırlık çalışmalarını inceledi. 


0 Yorumlar

Yorum Gönder