BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’İN KÜÇÜK DELEGELERİ TARSUS’TA BULUŞTU


https://www.tarsus724.com/ - Birleşmiş Milletler’in (BM) ortaokuldaki küçük bir modeli olan JMUN (Junior Model United Nations- Genç Model Birleşmiş Milletler) Konferansı’na bu yıl Özel Tarsus SEV Ortaokulu ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından 300’e yakın delegenin katıldığı JMUN Konferansı’nda;  ‘Küresel Yer Değişim ve Yasadışı Göç”e çare arandı.

Türkiye’nin dört bir yanından ortaokul öğrencisi 300 genç delege, Özel Tarsus SEV Ortaokulu’nda düzenlenen JMUN (Junior Model United Nations- Genç Model Birleşmiş Milletler) Konferansı’nda buluştu. Ortaokul düzeyinde Birleşmiş Milletler’insimulasyonu olan JMUN Konferansı, bu sene Tarsus SEV Ortaokulu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

GÖÇE ÇARE ARADILAR
Türkiye’nin farklı okullarından gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen ve dili İngilizce olan konferansın bu yılki teması “Küresel Yer Değişim ve Yasadışı Göç” oldu.Türkiye’den 300’e yakın 11-14 yaş arası ortaokul öğrencisinin delege olarak bir araya geldiği JMUN Konferansı’nda; genç delegeler, temsil ettikleri ülkelerde yaşanan “Küresel Yer Değişim ve Yasadışı Göç” sorunlarına çözüm önerileri geliştirdiler.
Konferans açılış konuşmasıTarsus SEV Ortaokul Müdürü Ayfer Aydın tarafından yapıldı. Konferansın misafir konuşmacısı ise Tarsus SEV Okulları Başdanışmanı Andrew Leathwood oldu. 

JMUN Nedir?
JMUN, Model Birleşmiş Milletler alanında deneyimli lise öğrencileri tarafından organize edilen ve ana dili İngilizce olan bir konferanstır. Konferansın birincil amacı 12-14 yaş aralığındaki MUN ile yeni tanışan öğrencileri Birleşmiş Milletler’insimülasyonunu oluşturarak eğitmektir. Katılımcı öğrenciler araştırma, münazara ve müzakere yöntemleri üye ülkelerin uluslararası platformda önem taşıyan konuları ele alarak, Birleşmiş Milletler'in nasıl işlediğini öğrenirler ve dünya sorunlarını farklı açılardan görerek, nasıl çözüme ulaştırabilecekleri konusunda deneyim kazanırlar. Konferansın dilinin İngilizce olması nedeniyle de İngilizce dil becerilerini farklı bir platformda geliştirme olanağını bulurlar.

0 Yorumlar

Yorum Gönder