VALİ SU, “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJE ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ


Mersin Valisi Ali İhsan Su, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile birlikte “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme” ve “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projelerini yerinde inceledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 19 Nisan 2016 tarihinde imzalanarak yürürlüğe giren iş birliği protokolü kapsamında tüm yurtta uygulamaya konulan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitim Dairesi Başkanlığınca yürütülen, ilkokul 3. sınıfta okuyan öğrencilere uzman antrenörler ve Beden Eğitimi Öğretmenleri eşliğinde Servet tazegül Spor Salonunda yapılan “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” ve Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde faaliyet gösteren Yüzme Havuzlarının daha aktif kullanılması, İlkokullarda okuyan öncelikle 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin Beden Eğitimi ve Oyun Dersini yüzme öğrenerek değerlendirmeleri amacıyla hayata geçirilen ve 1'er aylık periyotlarla 3 dönem halinde ücretsiz olarak Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" Projesini çalışmalarını, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile birlikte yerinde inceleyen Mersin Valisi Ali İhsan Su, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Su ilk olarak Servet Tazegül Spor Salonunda devam eden Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi 2018-2019 sezonu kapsamında ilimiz 13 ilçesinde, 480 okuldan yaklaşık 30 bin öğrencinin taraması planlanan 18 Ocak 2019 tarihine kadar devam edecek olan projede Sporcuların yetenek taramasından geçerek, doğru yönlendirilmesiyle uluslararası düzeyde başarılı sporcular çıkarılması hedeflenen proje ile alakalı Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak tarama kapsamında yapılan test istasyonlarını tek tek gezdi.

Antrenör ve öğretmenlerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Ali İhsan Su, programı takip eden Basın mensuplarına proje hakkında yaptığı açıklamasında, projenin ilkokul 3. Sınıf öğrencilerine yönelik olduğunu, bugüne kadar yaklaşık 22 bin öğrencinin yetenek taramasından geçtiğini belirtti. Vali Su, çocukları sporla buluşturmayı ve onları geleceğin sporcuları olarak yetiştirmeyi hedefleyen proje çerçevesinde yetenek taramasında başarılı olan çocukların hizmet içi eğitime tabi tutulacağını söyledi. Vali Ali İhsan Su, bu eğitimi alan çocukların gelecekte yurt içi ve yurt dışı spor müsabakalarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine olan inancını ifade ederek sözlerini tamamladı.

Servet Tazegül Spor Salonunda Yetenek Taramasından geçen çocuklarla yakından ilgilenen ve onlarla sohbet eden Vali Su, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 16 Nisan 2016 tarihinde imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde faaliyet gösteren Yüzme Havuzlarının daha aktif kullanılması, İlkokullarda okuyan öncelikle 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin Beden Eğitimi ve Oyun dersini yüzme öğrenerek değerlendirmeleri amacıyla 1'er aylık periyotlarla 3 dönem halinde ücretsiz olarak hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" Projesi kapsamında Olimpik Yüzme Havuzunda yüzme eğitimi alan çocuklarla bir araya geldi. 

Projenin amacının yüzme bilmeyen ilkokul 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine yüzme öğretmek olduğuna işaret eden Vali Ali İhsan Su, burada da çocuklarla yakından ilgilenerek antrenörler ve çocukların aileleriyle de sohbet etti. 


0 Yorumlar

Yorum Gönder