TÜİOSB BAŞKANI BALTA: 2019 ÜRETEN KADININ YILI OLACAK


TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta yaptığı açıklamada 2019 yılının  üreten kadınların yılı olması dileğinde bulundu.
Balta, yaptığı yazılı açıklamada ‘’2018 Kadınların gerek toplumsal cinsiyet rollerinin yarattığı baskılar ve bunun neticesinde aile içi sorumlulukların büyük oranda kadın tarafından üstlenilmesinin yanı sıra kadın istihdamının belli mesleklerle sınırlı görülmesi gibi nedenlerden ötürü çalışma hayatında yeterince yer alamadıkları bir yıl oldu.
Bu doğrultuda kadınların önündeki çalışma hayatındaki engellerin kaldırılarak hem üreten hem de gelişen daha eşitlikçi, iş ve aile yaşamını uzlaştırıcı politikalarla kadına üretme hakkının sağlanmasını 2019 hedefimiz olarak belirledik.
Türkiye Genç İşadamları Derneğinin 30 yıllık tarihindeki ilk kadın şube başkanı olarak TÜİOSB vasıtasıyla bu hedefe ulaşacağımıza inanıyoruz.
Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Tarımsal Ürün İşleme alanında köklü ve yapısal gelişmeleri sağlamayı, verimliliği artırmayı, kalite odaklı ürün arzını sürdürülebilir kılmayı ve yenilikçi ürünleri kadın üyelerinin sinerjisi ile üretmeyi, kadınları üretime dâhil ederek geliştirmeyi dönük çabasını 2019 yılında da sürdürecek.
Bu doğrultuda kadın yatırımcıların ve kadın emeğinin yurt içi ve yurt dışı pazarlarda var olmalarını ve pazardaki değişen rekabet koşullarına hızlı bir şekilde cevap verebilmelerini sağlamak için her türlü çalışmayı yürüteceğimize söz veriyoruz.
Yeni umutlarla 2019'un yurdumuza ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini ve bu yılınüreten kadınların yılı olmasını diliyorum.


0 Yorumlar

Yorum Gönder