MERSİN’DE ‘ARAP YATIRIMCILAR İLE İSTİŞARE BULUŞMASI’


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi tarafından düzenlenen ‘Arap Yatırımcılar İle İstişare Buluşması’ Vali Ali İhsan Su ve 65.Dönem Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Irak, Suriye, Filistin, Suudi Arabistan gibi Arap ülkelerinden yaklaşık 120 Sanayicinin katılımıyla Divan Otel’de gerçekleşen buluşmaya 60. Dönem Devlet Bakanı ve 23. Dönem Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar, Mersin MÜSİAD Başkanı Serdar Yıldızgörer, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, sanayiciler ve iş insanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Buluşmada bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, Mersin’in sahip olduğu tüm doğal, tarihi ve turistik güzelliklerinin yanı sıra;  medeniyetlere beşiklik etmiş bir kent olduğuna işaret ederek,  ilimizin turizm, tarih, sanayi, ticaret ve lojistik alanlarında olduğu gibi, tarımsal üretim ve ihracatta da çok büyük potansiyele sahip bir kent olduğunun altını çizdi.

Konuşmasına, ilimizde yapımı devam eden yatırımlar ve yürütülen hizmetler hakkında bilgi vererek devam eden Vali Su, Mersin’in sahip olduğu potansiyelin etkili ve verimli bir şekilde değerlendirilmesi için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydederek yabacı sanayicileri ülkemizde yatırım yapmaya davet ederek sözlerini noktaladı.

65.Dönem Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ise kentin; ticareti, sanayisi ve tarımıyla güçlü bir alt yapısı bulunduğunu ifade ederek, en az 7-8 tarım ürünü üretiminde de Türkiye birincisi olduğunu kaydetti. Mersin’in sadece Türkiye’nin değil, bulunduğu havzanın önemli cazibe merkezlerinden biri olduğunu belirten Milletvekili Elvan, Türkiye'nin 16 yılda milli gelirini 3,5 kat artırdığını vurgulayarak; “Satın alma gücü itibarıyla dünyanın 13. büyük ekonomisi olmuş ve önümüzdeki yıl dünyanın 12. büyük ekonomisi konumuna gelecektir. 170 milyar dolar ihracatımız var. İhracat ürünlerimizin yüzde 90'ı sanayi ürünü. Her geçen gün yüksek teknoloji ürünlerin ihracatı artıyor, bundan sonra da artacak.” dedi.

Konuşmasının devamında, yatırımcıların ülkemize yapacağı yatırımı, kendi ülkelerine de yapılan bir yatırım olarak görmesi gerektiğini kaydeden Milletvekili Lütfi Elvan; “Son 16 yılda yaklaşık 200 milyar dolarlık bir yabancı sermaye Türkiye'ye geldi. 192 milyar dolar gelen toplam yabancı yatırım. Türkiye'ye gelip de zarar eden, para kazanmayan çok fazla firma da duymadım. Her gelen daha da büyüyor, güçleniyor. Çünkü Türkiye bir taraftan Gümrük Birliği'nin bir parçası yani Avrupa Birliği'ne (AB) gümrüksüz mal satabilme imkanına sahipsiniz. Diğer taraftan da güçlü kurumsal alt yapıya sahip ve güçlü bir hukuk sistemine sahip." dedi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder