KOCAMAZ , MHP'DEN İSTİFA ETTİ.

Partisi tarafından aday gösterilmeyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP’den  istifa etti.
Kocamaz, Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlediği toplantıda, partisi tarafından yeniden aday gösterilmeme sürecinde yaşananları anlattı.  Kocamaz, ‘’50 yıllık bir siyasi geçmişinin ve son 25 yıldır da Tarsus ve Mersin genelinde bir hizmet yolculuğunun bulunduğunu hatırlatan Kocamaz, “Birçok toplantıya katıldım,Yeni bir hamle yeni bir yol açacağımız  toplantımıza hoş geldiniz. Bu yol gönül işi  bizim derdimiz  hizmet sevdamız memleket’’ dedi.

Başkan Kocamaz, partisinin 2003 yılındaki i kurultayında genel başkan adayları Koray Aydın ve Ramiz Ongun tarafından kendisinin divan başkan adayı gösterildiğini hatırlatan Kocamaz, “O günden bu yana MHP’de hedef tahtası yapıldık. 15 yıldır da şahsıma yönelik yapılan bu defans uygulaması kesintisiz bir şekilde sürüyor. Her seçim döneminde 2014 ve 2019’da aday yapılmayacağım şeklinde duyumlar ortaya atıldı. Bu süreçte sırf şahsıma sıkıntı versin diye il ve ilçe başkanlarına atanan yöneticilerden şahsıma karşı açıkça mücadele etmeleri istendi. Onlarda ilk günden belediyemizi hedef alan ifadelerle saldırmaya ve bizi partiyi terk etmeye, istifaya zorladılar, diyen Kocamaz, Kendisi üzerine oynanan oyunun çok önceden başlatıldığını Mersin’deki sürecin il ve ilçe teşkilatlarına yapılan atamalarla başladığını anlattı.
Kocamaz:  “Bugünden sonra şahsıma yönelik yapılacak her hangi bir işlem, hukuk dışı atılacak her hangi bir adım, yapılacak her hareket kumpastır, iftiradır. MHP öyle bir hale getirildiği ki, insanlar lider-teşkilat-doktirin derken, ülkücülükten bahsederken, dokuz ışığın en önemli maddesi ahlakçılığın ve şahsiyetçiliğin bir kenara atılıp, sadece pas pas yapılmasını, bu vefasızlığı kabul etmem mümkün değildir. Şimdi kalkmış kerameti kendinden menkul yeni yetmeler bize teşkilatçılık dersi vermeye çalışıyor. Akıllarınca, ‘Ayağını denk al, yeni dosyalar açılabilir, görevden alınabilirsin’ gibi tehditler savurmaya çalışıyorlar. Burhanettin Kocamaz ile ilgili 25 yıldır açılamayan dosyalar, onlara göre şimdi açılacak. Biz inanıyoruz ki, her şeyde bir hayır vardır. Bu olay sayesinde kimlerin dost, kimlerin gizli ve sinsi düşman olduğunu, kimlerin de adam satmayı teşkilatçılık olarak değerlendirdiğini görmüş olduk.
Buradan açıkça ilan ediyorum. Burhanettin Kocamaz’ın Allah’tan başka hiç kimseye veremeyeceği bir hesap yoktur. Yine buradan ilan ediyorum; bugünden sonra şahsıma yönelik yapılacak her hangi bir işlem, hukuk dışı atılacak her hangi bir adım, yapılacak her hareket kumpastır, iftiradır” diye konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder