BAKESUS PROJESİ’NDE FIRINCILIK SEKTÖRÜ ELE ALINDI


Tarsus Belediyesi ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında yürütülen 2016 -1-TR01-KA202-034815 numaralı " Sustainable and hygienic production on the bakery sector trough good exchange of practices- BakeSus  (Fırıncılık sektöründe iyi uygulamalar değişimi ile sürdürülebilir ve hijyenik üretim konuları masaya yatırıldı

Yapılan toplantıda Tarsus Belediyesinden Sağlık İşleri Müdürü Sıdıka Erdoğan, Laborant Naime Tataroğlu, Tarsus Halk Ekmek Fabrikası Müdürü Serdar Akkoç ve Proje Koordinatörü Hakan Kumdereli katıldı.

Toplantıda proje ortakları olan Tarsus Belediyesi, Mersin Üniversitesi, İspanya, İtalya ve Çek Cumhuriyetinden kuruluşlar ile ortak hazırlanan ekmek ve unlu mamul üretiminde kalite yönetimi,  iyi çevre ve hijyen konularında hazırlanan eğitim modülü tanıtıldı. Ülkemizdeki ekmek ve unlu mamuller konulu bir panel de düzenlendi. Panelin möderatörlüğünü Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Hamit Köksal yaptı. Panele Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünden Ahmet Güngör, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsünden Turgay Şanal, Gıda Güvenliği Derneğinden Petek Ataman, Ankara Halk Ekmek Fabrikasından Murat Şanlı, Mersin Fırıncılar Odası Başkanı Ahmet Aslan katıldı. Panelistler ve katılımcılar bu proje kapsamında hazırlanan eğitim modülünün sektöre çok büyük katkı sağlayacağını ve yaygınlaştırılması için destek vereceklerini belirtti.

Proje kapsamında hazırlanan eğitim modülü Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fırını çalışanları tarafından denendi ve çalışanların geri bildirimleri ile gerekli düzenlemeler yapıldı.

Anadolu’da bereketli topraklarda ilk üretilen ürünlerden olan buğdayın beslenme zincirindeki önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Şevket Can, buğdaydan üretilen birçok ürün olmakla birlikte ekmeğin en önemli temel gıda maddesi olduğunu ifade etti.
Başkan Can, “Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fırınında sürekli iyileştirmeler yaparak daha sağlıklı ve kaliteli ekmek üretmek için çalışmalar yürütmekteyiz. Ulusal ve uluslararası alanda yürüttüğümüz bu proje ile fırıncılık ve pastacılık sektöründe sürdürülebilir, çevre dostu üretim ve gıda güvenliği konusunda ortak bir eğitim modülü oluşturarak sektöre katkı sağladık. Bu eğitim modülü beş farklı dilde hazırlanmış olup ülkemizde ve Avrupa Birliği ülkelerinde fırıncılık ve pastacılık sektöründe çalışanlara yöneliktir’’ diye belirtti.

Belediye Başkanı Şevket Can, “Projenin başarılı sonuçları ile başta Tarsuslu hemşerilerimiz olmak üzere tüm toplumun daha kaliteli ve sağlıklı ekmeğe ulaşma imkanına kavuşacağına inanıyorum’’ ifadesini kullandı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder