TASOBER’İN GELENEKSEL HALE GETİRDİĞİ YILAN BALIĞI YAKALAMA YARIŞMASININ BU YIL 5. SİNİ YAPMAYA HAZIRLANIYOR…



TASOBDER Daha öncesinde 4 kez düzenlenen ve gerek halkımız tarafından gerekse çeşitli illerden katılımcıların olduğu yılan balığı yakalama yarışmasının bu yıl 5. sini düzenlemeye hazırlanıyor.
TASOBDER başkanı Serdar ELTUTAN hazırlıkları devam eden yarışma hakkında  tarsuskentgazetesi.com ‘a  yaptığı açıklamalarda şu bilgileri verdi:         ‘’Tarsus Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği olarak büyük ilgi gören yarışmamızın amacı gerek kendi halkımız gerekse diğer illerden gelen değerli olta balıkçıları, Dernek başkanları ve üyeleri ile beraber bir kaynaşma ve tatlı bir rekabet oluşturup 7 den 70 e herkes ile bir birliktelik oluşturmaktır.
         Yakalanan yılan balıklarını ve diğer türden balıkları (zararlı türler hariç)zarar vermeden suya geri iade ediyoruz. Geçen yıl yakalanan Zaralı türdeki balıkları da yarışmacılarımızın keyif alması amacıyla serbest bırakmış ve bu alanda en çok yakalayan ekibe de ödül verilmişti. Bu kapsamda yakalanan balıklar Tarsus Hayvanat Bahçesine teslim edilmiş ve  Tarsus Hayvanat Bahçesine de katkıda bulunulmuştur.
         Çeşitli eğlence ve etkinliklerle yapılan yarışmanın sonunda çeşitli ödüller vererek yarışmacılarımızı ve halkımızı mutlu etmenin sevincini yaşayıp halkımızı ve çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp olta balıkçılığına teşvik etmek istiyoruz. Takdir edersiniz ki böylesine büyük bir organizasyon düzenlemek hiçte kolay olmuyor. Bu anlamda bizden hiçbir zaman katkılarını ve desteklerini esirgemeyen Tarsus Belediye Başkanı Sayın ŞEVKET CAN ve tüm Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum.
         Bu yıl da çeşitli ödül ve hediyeler dağıtacağımız Yılan Balığı yakalama yarışmasını 10-11 Kasım tarihlerinde yapmayı hedefliyoruz. İnşallah kazasız belasız eğlenceli bir yarışma geçireceğiz.  Yarışma kayıtlarımız en kısa zaman da başlayacak olup soru ve kayıtlar için gerek Demirkapı Köylü Garajı içerisindeki dernek binamızdan gerekse dernek telefonumuz ve başkan yardımcılarımızdan öğrenebilirsiniz.’’ TASOPTER Tel: 05397799900

0 Yorumlar

Yorum Gönder