TARSUS’TA ANNE SÜTÜ VE EMZİRME HAFTASI ETKİNLİĞİ



1-7 Ekim tarihleri arasında  kutlanmakta  olan Emzirme Haftası nedeniyle  Tarsus Devlet  Hastanesinde bir etkinlik düzenlendi.  Etkinlikte  anne sütünün  ne kadar önemli olduğu anlatıldı.
Tarsus Devlet  Hastanesinde  yapılan etkinliğe  Mersin İl Sağlık Müdür yardımcısı  Serkan  Kılıç,  Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Fisun Kaleli, Tarsus Devlet Hastanesi  Başhekimi  Ahmet Serdar Ünlü, Ak parti  tarsus Teşkilat Başkanı Ahmet Özerişoğlu,  AK parti Tarsus ilçe başkan yardımcısı  Bülent Göçmen ve  sağlık çalışanları katıldı.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nimet Yiğiter, günün anlam ve önemine  binaen yaptığı konuşmada şunları söyledi:
‘’Ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri arası EMZİRME HAFTASI olarak kutlanmaktadır. Birleşmiş Milletler  Çocuklara Yardım Fonunun tahminlere gore  yaşamının ilk 6 ayında anne sütü ile beslenememe  nedi  ile 1 milyon 300 bin  çocuk yaşamını yitirmektedir.

Anne sütü ile beslenmediği için çocuk ölümlerinin anne sütü ile beslenenlere göre  4-6 kat daha fazla olduğu belirtilmektedir. Amacımız; geleceğimiz olan çocuklarımızın kendileri için  en ideal besin kaynağı olan anne sütü ile beslenmelerini sağlayarak  sağlıklı bireyler yetişmesine  katkıda  bulunmaktır.
Amacımız; geleceğimiz olan çocuklarımızın kendileri için en ideal besin  kaynağı olan Anne sütü ile  beslenmelerini sağlayarak  sağlıklı bireyler yetişmesine katkıda  bulunmaktır ‘’ şeklinde konuştu
Tarsus Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Serdar Ünlü  de yaptığı konuşmada ‘’Biz de Tarsus Devlet Hastanesi olarak  anne sütü  ve emzirme politikamızı oluşturarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu politika  doğrultusunda hastane çalışanlarımızın  eğitimleri  güncellenmekte  ve eğitimlerimiz kesintisiz devam etmektedir’’  dedi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder