CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ ALİ MAHİR BAŞARIR’IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI



Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarının üstün gayret ve fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyetimizin 95. yılı kutlu olsun.
 Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Anayasamızın değiştirilemez ilkeleri çerçevesinde bağımsız bir ülke olarak tek amacımız akıl ve bilimin önderliğinde çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu da aşmaktır. Devletimize, cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar bugün olduğu gibi, yarın da devam edecektir.
Böylesine anlamlı bir günde Cumhuriyeti korumak, kollamak, değerlerine sahip çıkmak ve ilelebet yaşatmak hepimizin görevidir.
Bu kutsal görevde demokrasi adı altında laik Cumhuriyetimizi yıpratmak, zayıflatmak ve kazanımlarını ortadan kaldırmak isteyenler, her zaman bizler gibi cumhuriyet sevdalılarını karşılarında bulacaktır.
Ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı günlerden, birilerine yandaş olmakla değil ancak cumhuriyetimize yandaş olmakla kurtulabiliriz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının eşit yurttaşlık temelinde kurduğu Cumhuriyetimize sahip çıkmak, özgürlüğe, bağımsızlığa, adalete, hukuka sahip çıkmak demektir.
Bu mutlu ve coşkulu günümüzde, başta tarihe adlarını altın harflerle yazdıran Cumhuriyetimizin mimarı, kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını şükranla, minnetle anıyor; şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık diliyor; saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

0 Yorumlar

Yorum Gönder