CAN, ‘’KÖYLERİMİZ ŞEHİRLEŞECEK, ŞEHRİMİZ GÜZELLEŞECEK”



Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Kaleburcu  mahallesinde hizmet bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.  Vatandaşlara belediyenin yaptığı hizmetler hakkında bilgiler verdi.
Toplantıda ilk olarak söz alan Kaleburcu Mahalle Muhtarı Fuat Şen, ‘’Mahallelerine yaptığı ve yapacağı hizmetlerden dolayı Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’a köyüm ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra da mahallemize hizmetlerin eksiksiz devam edeceğini biliyorum’’ dedi.
Göreve geldikleri günden itibaren birçok hizmetin açılışını gerçekleştirdiklerini, bir çoğunun da devam ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Şevket Can, hizmet aşkıyla çalışarak, büyük işler yaptıklarını ifade etti.
Başkan Can, ‘’Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 45 tane açılışımızı yapmanın mutluluğunu ve heyecanını siz değerli hemşerilerimizle birlikte yaşadık. Tarsus’umuzda 45 mahalle, 129 köyümüz var, kapanan 5 tane beldemiz var. Yeni büyükşehir yasasıyla birlikte bizler 2014 öncesi 45 mahalleye hitap ediyorduk, hizmet ediyorduk. Yeni yasayla birlikte 179 mahalleye hizmet etmeye başladık. Görevimiz ve yetkimizin yüzde 60 azalmasına, sorumluluk alanlarımızın artmasına rağmen biz Tarsus’umuzda gece uyumadan, gündüz yorulmadan mesai arkadaşlarımla birlikte şehrimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugüne kadar 5 değişik mahallede halı saha açılışını gerçekleştirdik, 2 farklı mahallemizde halı saha açılışımız devam etmektedir. 5 değişik mahallede yaşam boyu spor merkezi inşaatımızı bitirdik, bir tanesi de inşaat halinde. 9 mahallemizde taziye evleri yaptırdık ve hizmete sunduk. 3 tane camimizi ibadete açtık, şu anda 5 tane şehir içinde olmak üzere 3 tane de köylerde olmak üzere 8 camii inşaatımız devam ediyor. İnşallah aralık ve ocak ayında da 3 tane camii inşaatımızın temelini birlikte atacağız. 1750 çocuğumuzun kirvesi olduk. Geçen sene 608 çocuğumuzun kirvesi olmuştuk, bu sene 1750 çocuğumuzun kirvesi olduk, inşallah önümüzdeki senede de bu kirvelik devam edecek.
Kıymetli hemşerilerim Taşkuyu Mağaramızı turizme kazandırdık. Eshab-ı Kehf’te çevre düzenlemesi ve 17 adet dükkanımızı yaparak oradaki esnaflarımızın hizmetine sunduk. Tarsus’umuzda Girne mahallemizde Göçmen Sağlık Merkezi yapılması için arsa tahsis ettik. 13 mahallemizde kentsel dönüşüm işaretledik ve şu anda müteahhitler bu mahallelerde çalışmaya başladı. Şehitishak mahallemizde bir Pazar yeri yapmıştık, Anıt, Yarbay Şemsettin ve Cumhuriyet mahallelerimiz olmak üzere 3 tane Pazar yeri inşaatımız devam etmektedir. Eski maliye binamızın restorasyonu yapılarak 18 odamızı odalar birliğine tahsis ettik. İnşallah ocak ayı içerisinde açılışını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Tarsus’umuzda 12 yıldır örtü bedelinden dolayı 2 okul inşaatı yapılamadı. Milli Eğitim Müdürlüğümüze 500 bin TL ödenek aktardık, örtü bedelleri ödendi ve şu anda Tarsus’umuzda 2 okul inşaatının yapılmasına belediyemiz vesile oldu. İşsizliği çözmek adına Gıda İhtisas Sanayinin yapımı için Ticaret ve Sanayi Odasına 300 Bin TL para aktardık ve aynı zamanda Tarsus Belediye Başkanı olarak da Gıda ve İhtisas Sanayinin mütevelli heyetiyim. İnşallah 15 bin işsiz kardeşimizi işe kavuşturacak olan Gıda ve İhtisas Sanayine de 300 Bin TL para vermenin mutluluğunu yaşadım. Berdan 1 projemiz devam ediyor. İnşallah Kasım ayı içerisinde Mega Projemiz, prestij projemiz 20 Trilyon bedeli olan, Çukurova’nın Gerdanlığına talip olacak olan Berdan 1. Etap projemiz de Kasım ayında hemşerilerimizin hizmetine girmiş olacaktır. Kırklarsırtı Mahallemizde 15 Bin kişilik gösteri merkezi Kasım ayında açılıyor, maliyeti 15 trilyon. Üretken Belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz. Belediyemiz kendi elektriğini üretmeye başladı, 20 trilyonluk bir proje. Pazar yerleri çatılarına güneş panelleri yerleştirerek Şubat ayından itibaren belediyemiz elektrik üretmeye başladı. İnşallah rabbimin izniyle, sizlerin duası ve desteğiyle 1 yılda belediyemiz 4 trilyonluk elektrik üretecek.
Bunun yanında “Şehitlerimiz namusumuzdur, Gazilerimiz onurumuzdur” düşüncesiyle yola çıktık. Şehitlerimize vefa borcumuzu bir nebze de ödemek adına Tarsus’umuzda bulunan 73 şehit ailemize ücretsiz konut veren Türkiye’de tek belediye Tarsus Belediyesi’dir. Bu vesile ile de bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Kapanan 5 tane belde belediyemiz var. Yenice, Gülek, Yeşiltepe, Bahşiş ve Atalar. Bu 5 belde binamızın restorasyon çalışmasını bitirdik. Yenice’yi askerlerimize Jandarma Karakolu olarak tahsis ettik. İnşallah önümüzdeki aylardan itibaren Gülek, Yeşiltepe, Bahşiş ve Atalar mahallelerimizdeki belediye binalarımızı okuma salonu, kütüphane, bilgisayar odası, muhtar odası ve Halk Eğitimin düzenleyeceği dikiş nakış olmak üzere oradaki vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Tarsus Belediyesi ilklerin hep öncülüğünü yapmıştır. Şuan da Tarsus’umuzda Pazar günleri kuş pazarı, pazartesi günleri traktör pazarı ve hanımelleri pazarı açılmıştır ve bunların da açılmasına vesile olmuşuzdur. Bunun yanında Ergenekon mahallemizde bulunan karma projemiz Pazar yerleri, kapalı yüzme havuzu artı iki düğün salonu yapılması için yap işlet devret modeliyle Tarsus’umuza 2 tane düğün salonu, kapalı yüzme havuzu ve Pazar yeri kazandırdık. Belediyemizin cebinden bir lira dahi çıkmadan vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İnşallah My Life Plaza da 25 yıl sonra da Belediyemizin kaynakları altına geçecek. Bunun yanında Anıt mahallemizde gençlerimizi kitap okumaya teşvik etmek amacıyla Kitap Kafe’yi açtık. Küçük Camii’nin önünde Empati Kafe, özürlü ve engelli kardeşlerimizin işlettiği bir kafemiz. Artı Anıt mahallemizde köylü pazarımızın karşısında bir ay önce açılışını gerçekleştirdiğimiz emekliler lokalini de vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.
129 tane köyümüz var demiştim. Bunu bir belediyeci olarak söylüyorum. Büyükşehir yasamızdan en fazla yararlanan köylerimizdir. Çünkü 2014 öncesi köylerimizde 5-10 bin lira ödenekten veya valilikten para aktarılırdı, bunu muhtarlarımız çok iyi bilir. Gerçekten 2014’ten önce köylerimiz hakettiği hizmeti alamadı. Bu yasayla birlikte bizde “Köylerimiz şehirleşecek, Şehrimiz güzelleşecek” düşüncesiyle yola çıkarak 75 köyümüzün parke çalışmasını bitirdik. İnşallah mart ayına kadar 129 tane köyümüzün parke çalışmasını bitireceğiz. 129 köyümüzün 105 köyümüzde park çalışmasını bitirdik, mart ayına kadar da parksız köyde kalmayacak. Biz şunun bilincindeyiz 94 yılından bu güne kadar Tarsus’ta yaşayan köylü vatandaşlarımızın duasını ve desteğini alarak bu günlere geldiğimizi biliyoruz. Gerçekten bütün köylü vatandaşlarımızın tercihi ve teveccühü bizden yana olmuştur. Rabbimin izniyle de bizden yana olmaya da devam edecektir.
Kalburcu köyüne baktığımız zaman 1/100 binlik plan ve Adana ve Mersin’in uygulamış olduğu planda burası konuta açılmıştı. Ancak yeni yapılan revizyon planıyla birlikte bu açılan alanlar 1/100 binlik ler daraldı. Sebebi de Tarım Bakanlığı’nın, İl Tarım Müdürlüğüne onay vermeyişinden kaynaklandı ve maalesef Kalburcu köyümüzde konut alanı açılması kaldı. Ama bunun da takipçisi olacağımı belirtmek istiyorum.
Mevcut Ülküköy ışıklarından çıktıktan sonra Eshab-ı Kehf-Çamlıyayla yoluna doğru 1700m uzunluğunda 22m’lik yol açılmasına belediye olarak şahsım vesile olmuştur.
Son bir başka Mega Projemden bahsetmek istiyorum. Tarsus’ta herkesi Ev’lendireceğim, Ev’lenmeyen kimse kalmayacak. Cuma günü, saat 15.00’te Belediye Meclis Salonumuzda toplu konut projemizle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştireceğim. Bütün köylü vatandaşlarımız davetlidir. TOKİ’den daha ucuz ve daha konforlu konutlar yaparak 2 sene içinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağım. İnşallah 472 konutumuzun da temelini Aralık ayında hep birlikte atacağız’’ şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Şevket Can’ın Tarsus’a yaptıklarını hayranlıkla izlediğini ifade eden Toroslar Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Hamit Tuna, yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Toroslar Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Hamit Tuna, ‘’Belediyecilik gerçekten vicdani bir mesele, yapılan bir proje karşılığında o bölgede yaşayan insanların teşekkür etmesi bir Allah razı olsun demesi insanı motive eder ve o projenin haricinde değişik projeler üretmek için şevkinizi ve rahatlamanızı özgüven sağlamanızı temin eden özellikli bir iştir. Doğru yerde doğru projeyi yapmak suretiyle özellikle düşündüğünü direk harekete geçiren değil o bölgede yaşayan insanlara da sorarak projenin burada verimli olup olmayacağını öğrenerek yapmak en doğrusu en güzelidir. Şevket Başkanımız da hakikaten doğru yerde doğru proje üretmek suretiyle insanların hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de Tarsus’u hakikaten çok daha öne çıkartmak anlamında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kendisini tebrik ediyorum’’ dedi.
Belediye Başkanı Şevket Can, toplantı sonunda Kaleburcu mahallesindeki çocuklara hediyeler verdi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder